Бюджет Чернігова на наступний рік буде прийматися у листопаді

Бюджет Чернігова на наступний рік буде прийматися у листопаді

05.10.16 12:13 0 552
Бюджет Чернігова на наступний рік заплановано прийняти вже в листопаді. Про це нагадав начальник фінансового управління міської ради Олександр Мельник.

За його словами, основою підготовки бюджету міста є прийняття Програми соціально-економічного розвитку м. Чернігова.

Звертаючись до всіх присутніх на нараді керівників структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міста, начальник фінансового управління наголосив на необхідності активізації цієї роботи. Адже кожне управління міськради визначене відповідальним за конкретний вид надходження до бюджету.

- Без надходжень до бюджету неможливе формування видаткової частини. Кожний відповідальний розпорядник бюджетних коштів повинен надати до кінця цього тижня (до четверга) на адресу фінансового управління обґрунтовані прогнозні фінансові показники за відповідним джерелом наповнення бюджету, - зазначив Олександр Мельник.*/blockquote

*/blockquote

Крім того, начальник фінансового управління підкреслив, що заявлена головними розпорядниками бюджетних коштів потреба у фінансуванні на 2017 рік у частині видатків становить майже 2,5 млрд грн. За оцінками фінансового управління, цей показник перевищує можливості міського бюджету удвічі.

Як зазначив Олександр Мельник, ця ситуація потребує термінового виправлення. Серед напрямків вирішення цього, він вбачає: по-перше, при плануванні видатків кожен головний розпорядник бюджетних коштів повинен передбачити їх збільшення не більше, ніж на 30 % від фінансових показників 2016 року. По-друге, збільшення, у порівнянні з 2016 роком, суми видатків забезпечення діяльності виконавчих органів міської ради, комунальних закладів, підприємств комунальної власності повинне супроводжуватись відповідною пояснювальною запискою, що містить логічне, фінансове та математичне обґрунтування. Перелік заходів (об'єктів для фінансування) повинен бути фінансово обґрунтованим, мати проектно-кошторисну документацію і бути погодженим профільним заступником міського голови. Крім того, всі видатки повинні мати чітке визначення пріоритетності.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко також наголосив на важливості якнайшвидшого затвердження чітких міських програм. Він зазначив, що місто буде працювати над тим, щоб залучати для їх реалізації як власні кошти, так і державні (наприклад, з Державного фонду регіонального розвитку), і грантові та кредитні кошти міжнародних фінансових організацій.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: тривають ...
Наступна новина: У Тернополі завершено ...

КОМЕНТАРІ