На Тернопільщині не вистачає вантажних вагонів для перевезення зерна

На Тернопільщині не вистачає вантажних вагонів для перевезення зерна

05.10.16 10:53 0 573
Про забезпечення залізничним рухомим складом сільськогосподарських виробників та підприємств будівельної, гірничо-добувної промисловості йшлося нараді під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака. Загалом, в області немає достатньої кількості тягового рухомого складу на залізниці, а також недостатня кількість вагонів для перевезення зернових вантажів, вагонів для перевезення будівельних матеріалів, тощо.

Як повідомили в управлінні розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації, потреба у вагонах зерновозах на вересень 2016 року становила 1072 вагони, потреба на жовтень 2016 року – 1702 вагони. Потреба промислових підприємств добувної галузі та розроблення кар'єрів Тернопільської області у вантажних на піввагонах у вересні поточного року становила – 933 напівагони.

Окремим товариствам, таким як ПАТ„ Тернопільський кар'єр” необхідно 2200 напіввагонів щомісяця, ТзОВ „ Кар'єр Новосілка ” та Полупанівська філія ТОВ ВК „ Гірничодобувна промисловість”-100 одиниць /день до кінця 2016 року.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак дав доручення підготувати звернення до Кабінету Міністрів України з проханням посприяти у розв`язанні проблеми.

«Ми не можемо зволікати, адже наразі ми не маємо достатньої кількості вантажних вагонів навіть для перевезення урожаю зернових. Тому до цього питання не варто підходити формально», - наголосив Іван Богданович.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ