На Тернопіллі в Микулинцях запрацюють нові очисні споруди

На Тернопіллі в Микулинцях запрацюють нові очисні споруди

05.10.16 08:19 0 535
Фізіотерапевтична лікарня реабілітації в Микулинцях, окрім свого основного призначення, є ще й пам'яткою архітектури. Вона розрахована на 150 ліжок, як для дорослих, так і для дітей. Головний лікар розповідає, проблем лікарня має чимало, проте однією з основних – є ситуація з очисними спорудами, йжеться у сюжеті ІНТБ.

ЗІНОВІЙ ЯСЕНИК – головний лікар Микулинецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації:

«В нас був землетрус місцевого значення в 2002 році і з того часу в нас зруйновано очисні споруди. Бачте, яка тут руйнація є. Вони працювали, звичайно, вони очищають, але не в тому об'ємі і не так якісно, як мало би бути. Ми боролися за те, щоб почати реконструкцію очисних споруд. Це дуже важливо для нас. Ви розумієте, що викиди в природу шкідливих речовин – це можуть закрити заклад взагалі. Це дуже серйозно».

Оновлені очисні споруди роблять за сучасним проектом, який відповідає всім необхідним нормам. Реконструкція обійдеться у 5 з половиною мільйонів гривень, більшу частину з яких, виділили з Фонду регіонального розвитку.

ЮРІЙ НИШТА – голова Теребовлянської РДА:

«Цей проект співфінансується коштами самої фізіотерапевтичної лікарні у розмірі 30%. Це складає на сьогоднішній день порядка півтора мільйона лікарня співфінансує цей проект. На сьогоднішній день ми бачимо, що вже залита площадка, тобто, основа. Працівники десь зробили паузу для того, щоби вистоявся бетон. Я думаю, що цей проект буде зреалізований вчасно і ми всі кошти з Фонду регіонального розвитку використаєм в цьому році».

Запустити роботу очисних споруд планують вже до Нового року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Команда клубу ...
Наступна новина: Як Чернівці святкували свій ...

КОМЕНТАРІ