Прокуратура Рівненської області вимагає у судовому порядку повернути державі землі лісового фонду вартістю 175 млн грн

Прокуратура Рівненської області вимагає у судовому порядку повернути державі землі лісового фонду вартістю 175 млн грн

05.10.16 08:53 0 503
Прокуратура Рівненської області пред'явила в інтересах держави в особі Рівненської обласної державної адміністрації позов до суду про розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю понад 175 млн грн.

Йдеться про 5,5 тис га земель лісового фонду, що розташовані на території Томашгородської сільської ради Рокитнівського району.

Встановлено, що суб'єкт господарювання, який орендував зазначені землі, повністю усунувся від виконання договірних зобов'язань щодо ведення лісового господарства та обов'язків щодо забезпечення режиму використання та охорони земель відповідно до вимог екологічних нормативів.

Таке ігнорування умов договору, вимог земельного і лісового законодавства призвело до пошкодження 6,3 га земель, втрати ними господарської та екологічної цінності внаслідок незаконного бурштиновидобутку.

Оскільки обласною владою не вжито заходів щодо захисту державних інтересів, припинення договірних зобов'язань через невиконання орендарем своїх обов'язків та повернення земель державі, то на зазначені порушення, щойно дізнавшись про них, відреагувала прокуратура Рівненської області.

Вказана справа буде розглядатися господарським судом Рівненської області, участь у якій прийматимуть працівники прокуратури.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ