У Луцьку розроблять програму підтримки демобілізованих бійців АТО

У Луцьку розроблять програму підтримки демобілізованих бійців АТО

07.10.16 12:09 0 522
Заступник міського голови Сергій Григоренко та директор департаменту соціальної політики Тетяна Книш зустрілися із представниками громадських організацій учасників АТО, зокрема Олегом Кобилинським (Луцька міська організація обласної спілки учасників АТО), Ярославом Мудриком (обласна спілка учасників АТО), Миколою Окуневичем (Спілка ветеранів АТО міста Луцька), Олександром Ярошиком (“Воїни АТО Волині”), Володимиром Войтишиним (Спілка безквартирних офіцерів). Також у зустрічі взяв участь депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко.

Основною темою обговорення були проблеми реабілітації та оздоровлення демобілізованих бійців, які повертаються на мирну землю і потребують адаптації у соціумі. Сергій Григоренко висловив принципову позицію міського голови Миколи Романюка у питанні рішучої підтримки даної програми. Це планують зробити в рамках розширення існуючої програми Комплексної підтримки бійців АТО, приділивши окрему увагу проблемам демобілізованих. Програму планують розпочати з 1 січня 2017 року.

Тож попередньо були погоджені основні напрямки цієї програми. Насамперед планують створити окремий підрозділ у департаменті соціальної політики, який займатиметься суто проблемами демобілізованих. Їм надаватимуть юридичну допомогу, окремо вестимуть особові справи, консультуватимуть з усіх важливих питань. На базі КЗ “Луцький центр первинної медико — санітарної допомоги” планується створити окремий підрозділ, у якому працюватимуть сімейні лікарі та психологи, які надаватимуть допомогу демобілізованим військовослужбовцям за принципом “єдиного вікна”.

Окрім цього, обговорили питання виділення коштів з міського бюджету на санаторно — курортне оздоровлення у санаторіях Волині сотні учасників бойових дій у 2017 році, а також можливість відшкодування витрат на медичні послуги.

Сергій Григоренко резюмував, що міська влада та міський голова Микола Романюк готові надати підтримку і необхідний фінансовий ресурс задля того, аби підтримати наших захисників.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ