У Волинській області завдяки реагуванню прокуратури розшукано 16 засуджених,які ухилялися від відбування призначеного судом покарання

У Волинській області завдяки реагуванню прокуратури розшукано 16 засуджених,які ухилялися від відбування призначеного судом покарання

07.10.16 10:44 0 501
На постійному контролі у прокуратурі Волині перебуває стан додержання в області вимог кримінально-виконавчого законодавства України з питань реального виконання судових рішень про призначення покарання у виді арешту або позбавлення волі особам, які на момент набрання вироками законної сили не перебували під вартою.

Станом на 1 вересня цього року, як з'ясували прокурори, в області залишалися невиконаними вироки судів, які набрали законної сили у минулому та поточному роках, стосовно 29 таких осіб.

За результатами перевірок з цих питань органи прокуратури області виявили 13 фактів незаведення територіальними органами поліції цьогоріч за наявності передбачених чинним законодавством підстав оперативно-розшукових справ щодо розшуку осіб, які ухиляються від відбування кримінальних покарань.

Після внесення прокуратурою семи вказівок на усунення цих порушень кримінально-виконавчого законодавства органами поліції області заведено відповідні оперативно-розшукові справи та уже розшукано й направлено в установи відбування покарання 13 засуджених.

Під час проведення перевірок за втручання органів прокуратури області територіальними підрозділами поліції розшукано також 3 засуджених, вироки стосовно яких набрали чинності ще до 2015 року.

За фактом невиконання посадовими особами органів поліції області вироків судів про призначення трьом особам покарання у виді позбавлення волі прокуратурою Волині розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування провадить слідчий відділ прокуратури області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: Тернопільські студенти ...

КОМЕНТАРІ