В арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки «Осіння палітра»

В арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки «Осіння палітра»

07.10.16 08:49 0 653
В арт-галереї «Луцьк» відбулося відкриття виставки робіт викладачів Луцької художньої школи «Осіння палітра». Її приурочено Дню художника, який буде відзначатися у неділю, 9 жовтня.

Заступник міського голови Андрій Киця, відкриваючи виставку, привітав усіх художників з професійним святом - Днем художника. «Відкриття виставки є знаковою, адже вона показує рівень майстерності викладачів Луцької художньої школи, які навчають малювати юних лучан. Дуже добре, що жителі Луцька можуть переглянути виставку їхніх персональних робіт і побачити, що з дітьми працюють високопрофесійні педагоги», - сказав Андрій Киця та вручив колективу школи Подяку міського голови і грошову премію.

Голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій подякувала авторам робіт за барви неповторного світу, перекладені на картини. “Дуже велику справу ви робити, бо душі маленьких дітей неординарні, а ви допомагаєте їм відкривати таланти. Бажаю сили, натхнення, терпіння, нової реалізації вашої творчої праці, а ми, депутати міської ради, будемо всіляко цьому сприяти”, - зазначала вона.

Привітала худохників і директор Художнього музею Зоя Навроцька. У своєму виступі вона акцентувала, що школа має високий рейтинг не лише у нашому краї, а й в Україні.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зауважила, що у Луцькій художній школі навчається понад 600 обдарованих дітей, а з ними працють 22 не менш талановиті викладачі. «Школа формує світогляд мабутньої мистецької еліти нашого краю і України. Ми пишаємося школою», - сказала Тетяна Гнатів і вручила викладачам Подяки управління культури міської ради.

Ідея організувати виставку такого формату належить директору школи Івану Гаврилюку. Він розповів, що дитячі виставки експонуються часто, тож вирішили напередодні професійного свята започаткувати традицію проводити і виставки викладачів. «Не просто поєднувати викладацьку роботу і творчу, та нашим викладачам це вдається. Наші викладачі беруть участь у міжнародних виставках Спілки художників України. Творчий і педагогічний процеси йдуть поруч і це благотворно впливає на діяльність школи загалом», - зізнавався директор.

Потім своїми враженнями від виставки та творчого процесу ділилися викладачі школи.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Об’єкти дорожнього ...

КОМЕНТАРІ