Ректори житомирських вишів обговорили нагальні проблеми.

Ректори житомирських вишів обговорили нагальні проблеми.

07.10.16 12:20 0 525
Аби обговорити актуальні питання у сфері вищої освіти, у Житомирі 5 жовтня, відбулося засідання ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Житомирської області.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Члени ради обговорювали питання про підсумки вступної кампанії у 2016 році та підготовки до вступної кампанії 2017 року, підготовку та функціонування наукового консорціуму і організацію щорічного моніторингу ринку праці.

Голова Ради, ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух зазначив, що цього року вступна кампанія була дуже нелегкою, адже правила вступу виявилися досить суперечливими і складними як для абітурієнтів і їх батьків, так і для вищих навчальних закладів.

Університети зібрали пропозиції щодо змін до правил вступу у 2017 році. Вже 7 жовтня у Києві відбудеться обговорення проекту вступної кампанії – 2017, за результатами якого будуть сформовані загальні положення на наступний рік.

Керівників вищих навчальних закладів хвилюють питання надання «бюджетних» місць, фінансування, погіршення рівня знань в учнів, а також – як зацікавити місцевих абітурієнтів вибрати саме житомирські виші.

— «Вже необхідно налагоджувати контакти зі школами. Зосереджуйте свою увагу на різноманітній пропаганді, інформуванні учнів, батьків, потрібно співпрацювати і з директорами шкіл», – наголосив Ярослав Лагута та запевнив ректорів, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку влади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ