Житомирщина переймає досвід Польщі щодо розвитку підприємництва

Житомирщина переймає досвід Польщі щодо розвитку підприємництва

07.10.16 15:01 0 495
Саме задля цього в Україні Міністерством економічного розвитку Республіки Польща реалізовується проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» у рамках програми «Польська допомога для розвитку - 2016».

У Житомир завітали представники польської делегації – учасники проекту, аби дізнатися про економічний потенціал області в цілому та намітити шляхи подальшої співпраці.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило розповів польським партнерам про економічну ситуацію в області, залучення іноземних інвестицій, а також поділився напрацюваннями щодо створення організації, яка займатиметься розвитком підприємництва на Житомирщині.

У рамках проекту наша область перейматиме досвід Польщі щодо створення і розвитку індустріальних парків, підвищення економіки об'єднаних територіальних громад шляхом залучення інвестицій.

Загалом проект включає в себе два основні компоненти:

1) на національному рівні – надання технічної допомоги для завершення проведеного дерегулювання малого та середнього бізнесу;

2) на регіональному рівні – забезпечення бізнес-консультацій і підвищення підприємницьких навичок для малого і середнього бізнесу через мережу регіональних агентств розвитку/центрів підтримки бізнесу.

Представники об'єднаних територіальних громад Житомирщини розповіли гостям про структури своїх громад та підготовку до нарощування економічної спроможності.

Довідково:

Загальний бюджет проекту: 3 500 000 польських злотих (800 000 євро).

Період реалізації: 2 роки, з червня 2016 року по грудень 2017 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у міській раді ...

КОМЕНТАРІ