У Житомирі зібрались директори технікумів і коледжів зі всієї України

У Житомирі зібрались директори технікумів і коледжів зі всієї України

07.10.16 14:21 0 499
Для того, аби обговорити нагальні та проблемні питання галузі освіти, 6 жовтня, у Житомирі зібрались директори вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації не тільки області, а й з усієї України.

Участь у засіданні всеукраїнської спілки голів рад директорів цих закладів взяли директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін.

Олег Шаров запевнив присутніх у тому, що технікуми і коледжі будуть функціонувати в будь-якому випадку. Адже молодший спеціаліст має свою нішу на ринку освіти та праці держави. Крім цього, заклади I-II рівня акредитації у районних центрах, містах та селищах виконують функцію дуже потужного соціального центру для подальшого розвитку учнів. І знання, які дають коледжі і технікуми, – дійсно необхідні.

— «Міністерство освіти і науки України не втручається в освітній процес ваших навчальних закладів. Міністерство вам довіряє. І це дуже велике досягнення в нашій освітній сфері. ми бачимо велику кількість дуже гарних прикладів нових освітніх програм, дисциплін, підходів, що показує ваш внесок у розвиток галузі. І це впливає на вашу конкурентноспроможність на ринку освіти», – зазначив Олег Шаров.

Вадим Калінін, вітаючи керівників закладів, наголосив на тому, що шня зустріч є надзвичайно важливою. Адже в процесі децентралізації у кожного з директорів виникають питання щодо долі коледжів, технікумів та потенційних студентів цих закладів. Також начальник управління освіти і науки облдержадміністрації надав роз'яснення стосовно додаткових місць регіонального замовлення у вузах I-II рівня акредитації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ