У Рівненській області прокурори стають на заваді самовільному будівництву

У Рівненській області прокурори стають на заваді самовільному будівництву

07.10.16 18:26 0 858
Органи прокуратури Рівненської області, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, протидіють схемам узаконення самовільного будівництва.

Так встановлено, що у січні 2016 року суд 1 інстанції прийшов до висновку, що при проведенні реконструкції будинку по вул.Київській у м.Рівному не допущено порушень архітектурних, будівельних та інших норм і правил, у зв'язку з чим прийняв рішення на користь фізичних осіб у справі про визнання об'єкта нерухомості спільною сумісною власністю.

Незважаючи на те, що строк апеляційного оскарження минув, прокуратура Рівненської області не полишила спроб його поновити (оскільки не приймала участі у справі, а дізналася про зазначене судове рішення після вивчення відомостей у Єдиному державному реєстрі судових рішень) та домогтися прийняття справедливого рішення. Тому було подано апеляційну скаргу.

Відстоюючи у суді апеляційної інстанції інтереси держави прокуратура довела, що об'єкт нерухомості після проведення реконструкції перевищив в 11 разів площу попередньої будівлі, чим фактично підтверджується факт самочинного проведення нового будівництва без одержання необхідних дозволів та затвердженої в установленому порядку проектної документації.

Апеляційний суд Рівненської області, погодившись із доводами прокуратури, задовільнив її вимоги та прийняв рішення поновити строк на апеляційне оскарження, скасувати незаконне рішення суду 1 інстанції та постановити нове, яким відмовити фізичним особам-забудовникам у визнанні майна спільною сумісною власністю.

Органи прокуратури Рівненської області і надалі забезпечуватимуть своєчасне реагування на незаконні судові рішення.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Кошторис ...
Наступна новина: В Луцьку муніципали ...

КОМЕНТАРІ