На Тернопільщині покращується матеріально-технічна база та умови для реабілітації дітей з особливими потребами

На Тернопільщині покращується матеріально-технічна база та умови для реабілітації дітей з особливими потребами

07.10.16 09:54 0 486
З метою ознайомлення стану та існуючих потреб установ області, які працюють з дітьми, що мають особливі потреби, заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик спільно з директором департаменту соціального захисту населення Вадимом Боярським відвідав Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, та Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат. Цьогоріч з обласного бюджету виділено 755 тисяч гривень на ремонт та реконструкцію приміщень реабілітаційного центру, які зараз знаходиться на завершальному етапі.

Довідково: Комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» працює з дітьми від 2-ох до 18 років, які отримали статус інваліда, діти з фізичними та розумовими вадами розвитку, діти раннього віку групи ризику за направленням лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання дитини.

Від січня 2016 р. соціально-реабілітаційні послуги отримали 74 дитини (тривалість курсу реабілітації - 6 міс).

Послуги надаються у вигляді індивідуальних або групових занять (кількість дітей-інвалідів у групі становить від 2 до 8 осіб), консультацій, індивідуального супроводу та допомоги, підібраної із урахуванням індивідуальних особливостей, потреб, рівня розвитку та стану.

Напрямки роботи:

- рання реабілітація;

- психолого-педагогічна реабілітація;

- професійна реабілітація;

- соціальна та побутова реабілітація;

- фізична реабілітація;

У Петриківському дитячому будинку-інтернаті на даний проживає 88 підопічних. Це діти з вадами розумового розвитку, інваліди ІІ групи.

Функціонує молодіжне відділення, де підопічні можуть перебувати до 35 років.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ