Вибираємо косметику правильно

Вибираємо косметику правильно

07.10.16 22:54 0 1989

 Виробники косметики в один голос твердять, що саме їх продукція зроблена з натуральних інгредієнтів, віддаючи данину моді. Однак чітких критеріїв, за якими можна стверджувати, що косметика натуральна, на сьогоднішній день не існує. Фахівці в області косметичної хімії радять при покупці засобів по догляду за шкірою і волоссям звертати увагу, перш за все, на склад продукту. Далі ми розглянемо на що потрібно звернути увагу, вибираючи то чи інший косметичний засіб. До речі, придбати якісну косметику ви можете в інтернет-магазині: http://lamirina.ru/.

Фарба для волосся

Сильно освітлюючі і знебарвлюючі фарби можуть містити аміак (ammonia). При безпосередньому контакті зі слизовими оболонками очей і дихальних шляхів він викликає сильне роздратування, тому тим, хто мріє про біляві локони, слід дуже обережно використовувати знебарвлюючий засіб.

Лак для нігтів

Дешеві лаки часто містять дибутилфталат (dibutyl phthalate) - це токсична речовина, негативний вплив якої схожий з аміаком.

Шампунь

Ті засоби, які добре піняться і мають яскраво виражені властивості, які очищають, в своєму складі містять лаурилсульфат натрію. Даний компонент не такий вже і нешкідливий, як стверджують виробники. При частому використанні в великій кількості такі шампуні подразнюють шкіру, викликаючи такі проблеми, як: сухість, лупа і свербіж.

Крем

Мінеральне масло (petrolatum, mineral oil) - це складова частина більшості кремів. Але мало хто знає, що насправді його роблять із нафти. При нанесенні на шкіру, такий крем утворює плівку, тим самим забезпечуючи інтенсивне зволоження. Але ця плівка не пропускає кисень і не дозволяє шкірі дихати. Гліцерин (glycerin) чудово зволожує шкіру, витягаючи вологу з глибших шарів, тому в кінцевому підсумку може призвести до зневоднення.

Омолоджуючі креми містять загадковий елемент ДМАЕ (DМАЕ), який розгладжує зморшки. Але його дія не до кінця вивчена, деякі вчені вважають, що ця речовина призводить до сильного розширення об'єму клітин і їх подальшого відмирання.

Декоративна косметика

Уважно перегляньте написи на тюбиках Вашої декоративної косметики, і безжально попрощайтесь з тими з них, які містять барвник під назвою амарант (amaranth). Це токсичний елемент, заборонений до використання в багатьох країнах світу.

Дезодорант

У дезодоранті присутні солі алюмінію (aluminum sulfate, aluminum acetate, aluminum chlorohydrate), що знижують виділення поту. Але не варто наносити їх на пошкоджену шкіру, в іншому випадку можна отримати додаткове подразнення і алергічну реакцію.

Висновки

Пам'ятайте, що приказка про те, що краса вимагає жертв, ще не привід ставити над собою експерименти, тому вибирайте засоби по догляду правильно. Сподіваємося, що наші рекомендації Вам в цьому допоможуть.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Рейтинг найкращої косметики ...

КОМЕНТАРІ