Прокуратура Рівненської області спрямовує роботу правоохоронних та контролюючих органів на посилення боротьби із незаконними порубками лісу

Прокуратура Рівненської області спрямовує роботу правоохоронних та контролюючих органів на посилення боротьби із незаконними порубками лісу

08.10.16 17:57 0 723
У прокуратурі Рівненської області 06.10.2016 відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, на якій розглянуто питання протидії незаконним оборудкам з лісом на території регіону.

У роботі групи, засідання якої відбулося під головуванням заступника прокурора області Мирослава Пацкана, взяли участь представники силових відомств та органів державного контролю Рівненщини.

З метою активізації діяльності щодо протидії злочинам у сфері охорони лісових ресурсів, виявлення і розкриття таких кримінальних правопорушень утворено у серпні 2016 року спільну міжвідомчу робочу групу з числа працівників прокуратури, поліції, управління СБУ, митних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції у Рівненській області.

Такі організаційні заходи дали певний результат. Починаючи із серпня місяця, місцевими прокуратурами та органами поліції на Рівненщині розпочато понад 50 кримінальних проваджень за фактами здійснення незаконних операцій з лісом. У межах цих проваджень вилучено понад 600 куб м лісодеревини, проведено 20 обшуків, накладено арешт на вилучене майно, в тому числі на транспортні засоби, допитано кілька сотень осіб.

Фото вилученої 2 і 3 вересня деревини

Це лише перші результати, яких досягнуто, але їх, як вважає заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан, недостатньо для зупинення процесу знищення лісового фонду регіону.

- Наведені робочою групою цифри точно не описують реальну картину порубок лісу. Нині спостерігаємо, як громадськість б'є на сполох через так звані «чистки» лісового масиву, або ж підпільну діяльність пилорам - зауважив Мирослав Пацкан. – Припинити злочинне вирубування дерев та їх незаконний експорт можливо у скоординованій співпраці та завдяки активній позиції кожного органу - учасника робочої міжвідомчої групи.

На думку заступника прокурора області певних результатів у боротьбі з лісовими вандалами досягнуто лише завдяки активності окремих відомств, але робота деяких контролюючих органів повністю згорнута, що виражається лише в констатації ними фактів лісопорушень.

З метою активізації роботи на даному напрямі діяльність усіх служб переорієнтовано на реальну боротьбу з незаконними оборудками з лісом. А тому, як зазначив Мирослав Пацкан, прокуратура вимагатиме від усіх правоохоронців та органів контролю реальних результатів, допоки не будуть притягнуті до відповідальності усі причетні до злочинних схем: від осіб, які займаються незаконною порубкою та експортом деревини, до посадових осіб лісгоспів, а також інших чиновників регіону, які сприяють розкраданню лісу. Припинення злочинного знищення лісів має бути глобальним, а не показовим лише для забезпечення статистичних показників.

Від усіх учасників засідання головуючий зажадав рішучих дій, а також пропозицій до узгодженого плану, які сприятимуть врегулюванню ситуації у сфері захисту лісових ресурсів.

За результатами засідання міжвідомчої робочої групи визначено конкретні шляхи її подальшої роботи, необхідні для ефективної протидії винищенню лісів на території регіону.

Для подолання проблеми, пов'язаної із розкраданням національного природного скарбу - лісу, важлива активна підтримка та сприяння громадськості, тому прокуратура Рівненської області закликає громадян не бути байдужими, а повідомляти про факти лісопорушень правоохоронні органи.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Органами Пенсійного фонду ...

КОМЕНТАРІ