У Волинській області прокуратура домоглася справедливого покарання для викрадачів автомобілів

У Волинській області прокуратура домоглася справедливого покарання для викрадачів автомобілів

09.10.16 09:45 0 784
За принципової позиції прокурорів апеляційний суд Волинської області призначив справедливе покарання уродженцю села Скулин Ковельського району та трьом мешканцям Рівненщини, які обвинувачувалися у незаконному заволодінні транспортними засобами.

18 квітня 2016 року 27-річний раніше двічі судимий за злочини проти власності волинянин викрав з двору на вулиці Кравчука у Луцьку автомобіль "Москвич", заїхав ним у Ковель, де розібрав авто на запчастини. Продати їх він не встиг, адже був затриманий правоохоронцями.

Луцький міськрайонний суд, призначаючи молодику покарання, засудив його до 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку. Проте прокуратура не погодилася з таким рішенням, вважаючи, що міра покарання не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. Дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд Волинської області задовольнив апеляційну скаргу Луцької місцевої прокуратури й призначив зловмиснику покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Прокуратура області оскаржила в апеляційному порядку й вирок Ковельського міськрайонного суду щодо трьох мешканців села Хотин Березнівського району Рівненської області, яких визнано винними у незаконному заволодінні автомобілем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, та погрозою застосування такого насильства.

Увечері 22 листопада минулого року 18, 19 та 20-річний молодики зустрілися у Ковелі з чоловіком, який продавав авто, нібито з метою купівлі транспортного засобу.

Запропонувавши господарю автівки проїхатися з ними вулицями міста, почали його душити й погрожувати пістолетом, а тоді бризнули в обличчя сльозогінним газом. Попри це власник автомобіля зумів вирватися і витягнути ключ із замка запалювання. Авто скотилося до відбійника на узбіччі, вдарилося об нього, зазнало механічних ушкоджень та зупинилося.

Зловмисники втекли, але невдовзі були затримані працівниками поліції.

Вини своєї у скоєному молодики не визнали, сказавши, що просто хотіли "пожартувати".

Вироком суду їм було призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі кожному.

Задовольнивши апеляційну скаргу заступника прокурора області, апеляційний суд Волинської області додав до цього покарання ще і конфіскацію майна, належного зловмисникам на праві приватної власності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Підписане ...
Наступна новина: Юні журналісти Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ