У Чернігові ще 3 будинки передані на баланс ОСББ та обслуговуючої компанії

У Чернігові ще 3 будинки передані на баланс ОСББ та обслуговуючої компанії

09.10.16 08:43 0 623
6 жовтня на своєму засіданні виконавчий комітет міської ради надав дозвіл комунальному підприємству «Новозаводське» на передачу трьох житлових будинків на баланс ОСББ та обслуговуючої компанії:

- на баланс ОСББ «Магістратська 19-А» - житлового будинку № 1-а по вулиці Магістратська в місті Чернігові;

- на баланс ПП «Технокомсервіс» - житлового будинку № 9 по вулиці Самострова в м. Чернігові;

- на баланс ПП «Технокомсервіс» - житлового будинку № 125-а по вулиці Толстого в м. Чернігові.

Рішення прийнято згідно із заявами голови правління ОСББ «Магістратська 19-А» Денисенко В.О., представника співвласників багатоквартирного будинку № 125-а по вулиці Толстого, Боярченко С.Ю., представника співвласників багатоквартирного будинку № 9 по вулиці Самострова, Остаха І.В., директора ПП «Технокомсервіс» Цвіля І.М.

Виконком доручив також комунальному підприємству «Новозаводське» Чернігівської міської ради забезпечити проведення процедур прийому - передачі житлових будинків на баланс ОСББ та ПП «Техкомсервіс» відповідно до вимог чинного законодавства України.

При обговоренні цього питання міський голова принагідно зауважив, що Законом передбачено дати можливість свідомим і активним громадянам самостійно організувати обслуговування свого житла. А міській владі та чернігівцям потрібно чисте прибране місто, порядок, відсутність скарг і нарікань.

Втім, Владислав Атрошенко наголосив на особливій відповідальності організаторів відповідних підприємств: «Можливо й таке, що хтось переконав людей довірити йому будинок, а далі, в силу якихось обставин, він якісно це не робить. Але щомісяця платяться гроші. Тобто, хтось організував підприємство не з метою покращити роботу по обслуговуванню будинку, знайти більш дешеве виконання робіт, замінити комунікації та ін., а з метою тільки приблизно за 2-3-4 місяці отримати квартплату і нічого не зробити. Є такі ризики".

- Отже, з одного боку, це дуже добре, що будинки передаються на баланс ОСББ, але хотілось би посилити наш поточний контроль, особливо на першому етапі створення ОСББ. Ми дуже обережно маємо підходити до цього питання, особливо у початковий період, щоб ми не ошукали наших людей. За це я дуже хвилююсь, - підкреслив міський голова.

Владислав Атрошенко також проінформував присутніх про те, що серед компаній, які хочуть узятися за обслуговування будинків у Чернігові, є компанія з європейськими інвестиціями з Прибалтики.

Довідково:

На у Чернігові створено вже 70 ОСББ.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивні здобутки лучан
Наступна новина: За Кубок міського голови ...

КОМЕНТАРІ