Що таке біопаливо?

Що таке біопаливо?

10.10.16 23:12 0 1203

Біопаливо - це паливо з біологічної сировини, подібна за енергетичними характеристиками до звичайних видів пального. На відміну від органічного палива, яке роблять з корисних копалин (нафти і газу), біопаливо отримують в результаті переробки зернових і інших крохмаломістких культур, масел і біологічних відходів. Далі ми поговоримо про різновиди біопалива і розповість нам про це співробітник компанії "Біоресурс", в якій можна придбати обладнання для виробництва біотоплива.

Які бувають види біопалива?

Як і основні види нафтомісткого палива, джерела енергії рослинного походження поділяються на три види:

  • Біоетанол - спиртомісткий замінник бензину, вироблений із зернових культур, цукрових буряків і кукурудзи, соєвих бобів і цукрової тростини. З нього виготовляють кілька видів бензину. Наприклад, E5 складається з 95 % бензину і 5% біопалива, E10 має пропорцію 90% / 10% відповідно, а Е85 - 17% бензину і 83% біопалива. Е100 складається з етанолу (96,5%) і води (3,5%);
  • Біодизель добувають з масел насіння репсу і пальмового масла. Існують три категорії дизельних сумішей: B5, B7, B10, де число - відсоток вмісту рослинних масел. Ці види палива відносяться до так званого «першого покоління біопалива». Воно виготовляється безпосередньо з рослин, тому вважається відновлюваним ресурсом і, в деяких регіонах, - відносно дешевим і надійним джерелом енергії;
  • Біогаз - заміна природного газу, одержуваного з відходів тваринницьких господарств і сміття, які пройшли процес розкладання без кисню за участю бактерій. Біогаз і деякі інші види біопалива відносяться до «другого покоління». Це синтетичне паливо, що отримується з біомаси, наприклад з органічних відходів життєдіяльності, соломи або целюлози. За характеристиками воно більше схоже на викопне паливо. У чому плюси такого виду палива? Для його використання двигуни внутрішнього згоряння практично не вимагають змін. Ще один плюс: на його виробництво йдуть відходи, які в іншому випадку просто розкладаються, виробляючи шкідливий вуглекислий газ.

Навіщо потрібне біопаливо?

Біопаливо - це альтернативне джерело енергії для транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння. Відповідно до сучасних досліджень, використання біоетанолу дозволяє знизити викиди вуглекислого газу на 30-80 % в порівнянні з бензиновими двигунами. Це відбувається тому, що вуглекислий газ, що виникає при згорянні біоетанолу в двигунах автомобілів, може бути перероблений рослинами в процесі фотосинтезу. А ці рослини, в свою чергу, використовуються при виробництві поновлюваного палива - біоетанолу. Так що даний процес часто називають «замкнутим вуглецевим циклом».

Кращі види біопалива (наприклад, етанол з цукрової тростини в Бразилії) можуть виділяти в 10 разів більше енергії, ніж енергія, яка була задіяна в їх виробництві, і при використанні виділяють лише чверть тієї кількості парникових газів, які б виділилися при використанні його викопного еквівалента. Найгірші зразки біопалива вимагають набагато більше витрат енергії при виробництві, більш того, вони виділяють багато парникових газів, шкідливих для природи. Так, для отримання біодизелю з пальмової олії в Індонезії спалюють ліси для розчищення сільськогосподарських площ.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Нотаріальний переклад ...
Наступна новина: На Тернопільщини знайшли ...

КОМЕНТАРІ