В Житомирській області учасники АТО відвідали краєзнавчий музей у м. Коростень

В Житомирській області учасники АТО відвідали краєзнавчий музей у м. Коростень

11.10.16 10:59 0 654
Минулого тижня учасники АТО разом зі своїми рідними під координуванням соціального педагога Вікторії Обиход відвідали краєзнавчий музей в м. Коростені.

Ознайомились з історією рідного краю, а саме: з історичними постатями; корисними копалинами, що видобуваються на Коростенщині; фарфоровими виробами та виробами з каменю, якими славиться місто; флорою та фауною рідного краю; знаряддями побуту, якими користувалися люди у різні віки, що проживали на території теперішнього міста Коростень; експонатами І та ІІ світової війни, аварії на ЧАЕС.

Ще в музеї є куточок пам'яті та шани для учасників АТО, куди самі воїни приносять свої особисті речі та фотографії. Діти та дружини героїв, а також рідні загиблих бійців з захопленням оглядали всі експонати.

Екскурсія в краєзнавчий музей ніби повернула всіх у далеке минуле та нагадала про здобутки вже сьогодення, дозволила усвідомити, що нам є чим пишатись, що варто знати історію рідного міста, якому вже більше 1300 років.

Також на минулому тижні у Коростенському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася зустріч воїнів АТО, які є учасниками групи само- та взаємодопомоги «Гуртом легше» з Ігорем Єсіним – начальником управління праці та соціального захисту населення м. Коростень. Всі присутні отримали багато корисної інформації щодо грошових виплат учасникам АТО після повернення додому, про пільги на житлово-комунальні послуги.

В управлінні вже працюють програми, які дозволяють захисникам безкоштовно пройти навчання в автошколі та отримати посвідчення водія, програми безкоштовного вивчення іноземної мови учасниками АТО.

Центр соціально-психологічної реабілітації населення м. Коростень, що працює в сфері управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, запрошує всіх учасників АТО та членів їх сімей.

Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 8:00 до 17:00.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ