Підприємства області нарощують частку експорту до Європи

Підприємства області нарощують частку експорту до Європи

11.10.16 09:05 0 646
У зв'язку з військово-політичною ситуацією на Сході України, на Житомирщині тривають заходи, які дозволять якомога менше економіці України залежати від Російської Федерації.

Зокрема, підприємства Житомирщини переорієнтовуються на випуск продукції до країн ЄС.

Свідченням позитивної динаміки експортних операцій підприємств області з європейськими партнерами є те, що протягом січня-липня 2016 року частка експортних операцій до країн Європейського Союзу становила 58,4% від загального обсягу експорту області, обсяг експортних операцій збільшився порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 16,7%.

За інформацією департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА, підприємствами добувної промисловості та розроблення кар'єрів припинено співпрацю з російськими споживачами. Вона почали налагоджувати ринки збуту продукції в Україні та переорієнтувались на ринок Білорусії.

Зокрема, ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод», ПАТ «Коростенський кар'єр», ПАТ «Коростенський кар'єр», ТОВ «Коростенський щебзавод», ТОВ «Техрозробка» та ТОВ «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод» експортують щебінь, а ПрАТ «Товкачівський ГЗК» експортує кварцит.

Використовуючи давальницьку сировину, продовжують працювати підприємства легкої промисловості, виробляючи взуття та одяг, що майже 100% від загального обсягу реалізованої продукції експортується до країн ЄС. Основні експортери: Житомирська та Бердичівська філії СП ТОВ «РІФ-1», ПАТ «Бердичівська фабрика одягу», ПрАТ ВКФ «Леся» (м. Нов.-Волинський), ПрАТ фірма «Арсанія» (м. Коростень), ДП «Модітал» та ТОВ «Фешен Груп» (м. Житомир).

Протягом багатьох років ПрАТ «Дніпровуд» (м. Бердичів), що займається виробництвом меблів для віталень, спалень, меблевого щита, паркетної дошки та інших столярних виробів, експортує свою продукцію до країн ЄС: Англія, Данія, Швеція, Італія, Венгрія. Останнім часом налагоджена співпраця з Китаєм та Ізраілем.

ТОВ «Вівад-09», що у Романівському районі продовжує експортувати дубову паркетну заготовку до Литви, Франції, Чехії та Білорусії. Співпраця з партнерами Російської Федерації припинена повністю.

Підприємствами Управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області налагоджена співпраця з Німеччиною, Латвією та Саудівською Аравією щодо експорту деревини уздовж розпиляної чи розколотої. Постачальниками зазначеної продукції є: ДП "Підприємство Житомирської виправної колонії (№4)», ДП «Підприємство Бердичівської виправної колонії (№70), ДП «Підприємство Коростенської виправної колонії (№71), ДП «Підприємство Райківської виправної колонії (№73).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ