У Рівненській області косметик - фахівець,покликаний поліпшувати настрій і вселяти впевненість

У Рівненській області косметик - фахівець,покликаний поліпшувати настрій і вселяти впевненість

11.10.16 13:49 0 595
Сучасне життя передбачає стрімкий прогрес у косметології, а отже і розвиток безпосередньо пов'язаної з нею індустрії виробництва величезної кількості засобів догляду за шкірою обличчя і тіла, волоссям і нігтями. Тому професія косметика завжди затребувана, бо лише фахівець правильно зорієнтує та запропонує необхідні процедури. практично у кожному салоні краси є кабінет косметика, де відвідувачам пропонують цілий комплекс послуг.

Кваліфікованих представників цієї професії готують у Рівненському ЦПТО ДСЗ, адже тут сформована потужна матеріально-технічна база для навчання. Слухачі набувають професійної майстерності, опановують мистецтво надання послуг на сучасному обладнанні в спеціалізованих кабінетах і майстернях.

Днями чергова група слухачів - косметиків завершила навчання. Направлені до РЦПТО ДСЗ безробітні із Рівненщини, Черкащини та Житомирщини впродовж 6 місяців вивчали теоретичний і практичний курс, засвоїли такі дисципліни, як «Косметологія», «Основи анатомії та фізіології людини», «Санітарія та гігієна», «Шкірні хвороби», «Основи психології», «Основи стилю» та інші. У цій професії надзвичайно важливо дотримуватися правил гігієни, мати високі психологічні та комунікаційні якості, бути доброзичливим та прагнути до вдосконалення навичок.

Свої перші професійні кроки слухачі робили під час проходження виробничої практики в «Медцентрі Яни Кравчук» (Рівне), косметичному салоні «Леді» (м. Здолбунів), Салоні краси «Наталія» (Рівне), у ФОП Білоус О.В. (м. Рівне), ФОП Левчук Т.М. (м. Житомир), ФОП Одокієнко С.М. (м. Черкаси), в перукарні «Стиль» (м. Корець) та на базі РЦПТО ДСЗ.

Державна кваліфікаційна атестація, що традиційно проходить за участі запрошених роботодавців, підтвердила готовність майбутніх косметиків надавати кваліфіковані послуги, грамотно та професійно оцінювати потреби кожного клієнта, прогнозувати та забезпечувати позитивний результат наданих послуг. Набуті знання слухачі продемонстрували під час виконання практичного завдання.

Звичайно, досвід приходить не відразу, і вдячність клієнтів – це результат тривалої самовідданої роботи. Лише професіонали, фахівці, котрі навчаються щодня, можуть дозволити собі таку розкіш, як авторитет та бездоганну репутацію. Саме на перспективних косметиків і робили ставку присутні роботодавці – представники салонів і майстерень краси Рівного – «Гранат», «QUEEN BEAUTY», ФОП Самсон Є.С.

По закінченню ДКА заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко побажала випускникам достойного працевлаштування, задоволення від роботи та професійного зросту і вручила свідоцтва державного зразка про отримання професії «Косметик».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На чемпіонаті України з ...
Наступна новина: На Тернопіллі за минулий ...

КОМЕНТАРІ