З нагоди 100-літнього ювілею храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Вінниці повернуто у власність релігійної громади (+фото)

З нагоди 100-літнього ювілею храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Вінниці повернуто у власність релігійної громади (+фото)

11.10.16 15:54 0 528
Цьогоріч 9 жовтня надовго запам'ятається вірянам храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова м. Вінниці. Святковий передзвін у цей день зібрав у храмі чимало людей. Зокрема, представників духовенства, вірян, державної влади, які прибули, аби розділити радість потрійного торжества: престольного свята, 100-літнього ювілею та повернення храму у власність релігійної громади.

Урочистості розпочалися святковим богослужінням, яке очолили митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон.

Потому з вітальними словами до присутніх звернулися почесні гості – представник голови облдержадміністрації в обласній Раді Дмитро Чаленко, керуючий справами виконкому міської ради Сергій Чорнолуцький та начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

За дорученням голови облдержадміністрації Валерія Коровія представник голови облдержадміністрації в обласній Раді Дмитро Чаленко вручив настоятелю храму офіційні документи, згідно яких церковна споруда повертається із державної власності у власність релігійної громади.

Держава - зазначив Дмитро Чаленко, - робить усе можливе, аби скоріш загоїлись ті рани на тілі святої Церкви, які були нанесені в радянські часи. Ця древня святиня,- наголосив він, - вистоявши і в ясні дні історії, і в негоду,є оберегом нашої віри та духовності, окрасою нашого краю, і шнє свято є тому підтвердженням.

Для довідки:

Храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова збудований у 1916 за проектом Григорія Артинова.

У роки радянської влади 4 роки використовувався як склад насіннєвого заводу.

Після закриття Браїлівського монастиря (1960-ті роки), був духовно-просвітницьким центром м. Вінниці та осередком чернечого життя (тут несли служіння насельниці Браїлівської обителі).











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Валерій Коровій: «Якщо ...

КОМЕНТАРІ