Національна служба посередництва і примирення у Вінницькій області звітувала про роботу в поточному році (+фото)

Національна служба посередництва і примирення у Вінницькій області звітувала про роботу в поточному році (+фото)

11.10.16 12:13 0 500
Начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області Іван Андрущак ознайомив присутніх на щопонеділковій апаратній нараді в ОДА з роботою відомства протягом січня - вересня поточного року.

Національна служба посередництва і примирення (НСПП) - постійно діючий державний орган, створений відповідно до ст.15 “Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», Указом Президента України від 17 листопада 1998 року №1258 «Про утворення Національної служби посередництва і примирення». На Вінниччині НСПП представлена відділенням НСПП у Вінницькій області.

«Будучи державним органом і маючи повноваження, визначені законодавчими актами, вона не відноситься до жодної гілки влади і стоїть окремо. Служба не підконтрольна й не підзвітна органам виконавчої влади, вона підзвітна виключно Президенту України»,- зазначив Іван Андрущак.

За його словами, на підприємствах, в установах, організаціях Вінницької області упродовж 9 місяців 2016 року спостерігався порівняно невисокий рівень конфліктності. Про це свідчить відносно незначна кількість колективних трудових спорів та відсутність акцій соціального протесту і страйків, безпосередньо пов'язаних із загостренням стану соціально-трудових відносин.

За 9 місяців 2016 року Відділенням НСПП у Вінницькій області було взято на облік по запобіганню виникненню КТС (к) 18 підприємств, чисельність працівників яких склала 1712 осіб, де за результатами моніторингу виявлено порушення трудового законодавства щодо термінів виплати заробітної плати, що свідчить про наявність ряду невирішених проблемних питань у сфері соціально-трудових відносин усіх форм власності.

Відповідно до Законодавства України, відділення НСПП у Вінницькій області здійснює оцінку відповідності критеріям репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців. Термін дії Свідоцтва - 5 років. Всього видано 49 Свідоцтв. В 2016 році в зв'язку із закінченням 5-річного терміну попередньо виданих свідоцтв, по новому підтверджено відповідність критеріям репрезентативності 2 організаціям, зокрема:

1) Федерації профспілок Вінницької області

2)Вінницькому обласному об'єднанню організацій роботодавців;

З метою покрашення взаємодії відділення НСПП у Вінницькій області та Вінницькою ОДА, начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області надав такі пропозиції:

- Ввести взаємне інформування про випадки акцій протесту чи їх планування в різних формах прояву на території Вінницької області та у. м.Вінниці;

- В обов'язковому порядку залучати працівників відділення до робочих груп по розгляду вимог найманих працівників, що беруть участь у акціях протесту;

- Здійснювати взаємний обмін інформацією, необхідної для розгляд) та вирішення вимог найманих працівників, що висуваються і призвели до акції протесту;

- В разі необхідності подавати спільні пропозиції щодо вирішення вимог найманих працівників відповідно до процедури визначеної Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юристів Тернопільщини ...
Наступна новина: На Вінниччині за 9 місяців ...

КОМЕНТАРІ