Закордонні українці держави Ізраїль готові започаткувати двосторонні проекти із вінничанами

Закордонні українці держави Ізраїль готові започаткувати двосторонні проекти із вінничанами

11.10.16 09:53 0 525
Наголосила голова громадської організації «Israeli friends of Ukraine» Анна Жарова.

Дві неурядові організації закордонних українців Ізраїлю – «Ізраїльські друзі України» та «Все ізраїльське об'єднання Українців» відгукнулися на запрошення управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та ГО «Рада національних товариств Вінниччини» до конструктивного діалогу.

Початком активного співробітництва з українцями в державі Ізраїль став візит 29 вересня – 5 жовтня Вінницької делегації у складі голови Ради національних товариств Вінниччини Володимира Кочелаби та начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького до м. Тель-Авіву на запрошення ГО «Ізраїльські друзі України»

Під час робочої поїздки учасники делегації провели зустріч з представниками ГО «Ізраїльські друзі України», на якій обговорили питання співпраці у культурній, освітній, інформаційній та інших сферах життя та взяли участь у святкуванні єврейського Нового Року (РошХа-Шана).

«шня зустріч є великим кроком для початку роботи на новому рівні, ми маємо величезний потенціал для налагодження дружніх взаємин, які насамперед базуватимуться на спільному минулому і добросусідському сьогоденні та будуть направлені на розвиток і зміцнення культурно-гуманітарних та економічних зв'язків між двома державами», - наголосив Ігор Салецький.

Сторонами домовлено про підписання двосторонньої Угоди про співробітництво між ГО «Рада національних товариств Вінниччини» (Україна) та ГО «Ізраїльські друзі України» (Ізраїль), яке відбудеться найближчим часом, після колегіального обговорення її на загальних зборах ізраїльської організації.

В ході зустрічі В'ячеслав Фельдман розповів про новий проект «Medical Bridge» (Медичний міст), який спрямований на підвищення професійної кваліфікації українських лікарів в галузі хірургії та травматології та запросив взяти в ньому участь і вінницьких медиків.

Крім того, члени організації висловили цікаву пропозицію щодо підвищення обізнаності громадян з історії Ізраїлю та України, першим кроком чого стане проведення у м. Вінниці круглого столу присвячену питанню Ізраїльсько-Української історії.

Для довідки: Громадська організація «Israeli friends of Ukraine» створена у 2014 році на базі груп активістів та волонтерів «Israel supports Ukraine» та «Israel helps Maidanwounded», які активно підтримали Революцію Гідності 2014 року в Україні та допомагали пораненим під час сутичок на Майдані громадянам України. Метою діяльності ГО є допомога та підтримка України, що включає як волонтерську діяльність, так і різноманітні культурні та соціально-значущі проекти.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Акція "Випускник" у Рівному
Наступна новина: Луцьк: спортивне свято ...

КОМЕНТАРІ