Здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців

Здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Вінницького обласного об’єднання організацій роботодавців

12.10.16 16:18 0 575
Відділення НСПП у Вінницькій області здійснило оцінку відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) Вінницького обласного об'єднання організацій роботодавців.

Вінницьке обласне об'єднання організацій роботодавців подало документи для підтвердження репрезентативності відповідно до ч.2 ст. 7 Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відповідно до якої підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців здійснюється один раз на п'ять років. Документи було розглянуто Комісією відділення НСПП у Вінницькій області та здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) шляхом порівняння даних про загальну чисельність працівників які працюють на підприємствах-членах Вінницького обласного об'єднання організацій роботодавців (станом на 01.01.2016 р. — 54102 особи), з даними органів статистики про чисельність зайнятого населення у Вінницькій області відповідно до п. 3.5. Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21.07.2011 р. №73 (далі - Порядок).

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області чисельність зайнятого населення у Вінницькій області становить 674,9 тис. осіб (станом на 01.01.2016 р.). Питома вага працівників підприємств-членів Вінницького обласного об'єднання організацій роботодавців у чисельності зайнятого населення у Вінницькій області складає 8,2 %.

Оскільки, відповідно до п. 3.5. Порядку репрезентативними визнаються організації роботодавців, їх об'єднання, що діють на території адміністративно-територіальної одиниці, на підпрємствах-членах яких працюють не менше 5% зайнятого населення у відповідній адміністративно- територіальній одиниці Відділенням прийнято рішення (від 29.09.2016 р. № 048-16/02-Р) визнати Вінницьке обласне об'єднання організацій роботодавців таким, що відповідає критеріям репрезентативності та підтверджує репрезентативність на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу та видано відповідне Свідоцтво (від 29.09.2016 р. № 048-16/02-Т).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 112 запитів на інформацію ...
Наступна новина: Зачам мне загранпаспорт?

КОМЕНТАРІ