Яке просочення для дерева від вологи і гниття підійде для зовнішніх робіт?

Яке просочення для дерева від вологи і гниття підійде для зовнішніх робіт?

12.10.16 17:03 0 1326

Деревина є доступним, естетичним і гігієнічним матеріалом для побудови і обробки будинків. Великий асортимент її сортів прийнятний для будь-яких фінансових можливостей і проектів. Зворотною стороною дерев'яних конструкцій є менша стійкість до зовнішнього впливу, що призводить до втрати візуальних якостей, екологічності та міцності.

Безсумнівним плюсом є те, що ця проблема вирішувана, і сьогодні зовсім нескладно захистити деревину від більшості негативних і руйнівних чинників, навіть не маючи великих коштів на утримання дерев'яного будинку. Для цього використовуються антисептики для дерева. До речі, в Мінскьку придбати якісне просочення для дерева ви можете в ТОВ «Прокатснаб»: http://permachink.by/propitki-dlya-dereva.

Чому і як потрібно боротися з появою комах в деревині?

Існують кілька факторів, що сприяють прискореному руйнуванню дерева. До них відносяться:

  • прямий вплив дощу і снігу;
  • контакт з талими водами;
  • сильний вітер з пилом;
  • поява комах (жучків) і мікроорганізмів (грибів).

Незахищене від природного впливу дерево тривалий час руйнується непомітно. Поява гнилі призводить до зниження зовнішньої привабливості і довговічності матеріалу. Процесу гниття, що відбувається лавиноподібно, в значній мірі супроводжує зволоження. Варто волозі затриматися на деякий час на поверхні і вбратися всередину, як з'являються перші ознаки грибка. Трохи пізніше в дереві можна помітити жуків-древоїдів, що віддають перевагу целюлозні волокна низької міцності, а ніж здоровій деревині. Вплив вітру та абразивних стовпів пилу також сприяє деструкції матеріалу.

Відсутність захисту дерева від вологи і гниття

Підвищена вологість і гниль небезпечні не тільки через зниження характеристик дерева, а й згубного впливу на організм людини. Спори гнильних нашарувань, «зростаючих» у вологих кутах, можуть потрапляти в легені і викликати важкі хронічні захворювання. Ще гниюче дерево передає неприємний запах речам і викликає їх псування.

Якщо будинок не знаходиться в сухій пустельній місцевості, його дерев'яні поверхні будуть схильні до загнивання. Найпростішим способом знизити вологість і попередити появу комах і грибків є дотримання рекомендацій по гідроізоляції і якості будівельних матеріалів. Поліпшення експлуатаційних властивостей деревини досягається шляхом обробки поверхні спеціальними хімічними реагентами - антисептиками.

Як діє захист дерева від вологи і гниття?

Захист матеріалу забезпечується комплексом заходів, серед яких важливе місце займає нанесення спеціальних хімічних складів. Аналогічно медичним препаратам, що захищають організм від хвороб, деревні антисептики знищують комах і грибки, а також перешкоджають їх появі. Простіше не допустити появи гнильних проявів, ніж боротися з їх наслідками.

В якості антисептиків застосовуються хімічні речовини різної природи і структури. Одні антисептики ефективні самі по собі, тоді як інші необхідно використовувати в комплексі. Деякі збудники «захворювань» деревини дуже стійкі і вимагають спеціального підходу для повного знищення.

Період дії антисептиків різний і становить від декількох днів до 5-6 років і більше. Одні хімічні компоненти проникають всередину деревини, а інші лише короткочасно залишаються на її поверхні. Найпростіші антисептики можна приготувати своїми руками. Найбільш ефективні склади являють собою складні синтетичні суміші, для експлуатації яких необхідне повне дотримання інструкції.

Завжди намагайтеся ознайомитися з правилами використання невідомого антисептика. Це допоможе уникнути отруєння при неправильному порядку роботи.

Ефективне просочення для деревини. Як вибрати відповідне?

Виділяють різні види просочень за особливостями їх застосування:

  • По локалізації обробки. Є зовнішні і внутрішні. Суміші для зовнішнього нанесення краще захищають дерево, однак більш токсичні. Внутрішні просочення надають м'який вплив на мікроорганізми і не впливають на організм людини;
  • За природою діючої речовини. Є органічні і неорганічні. Органічні сполуки найбільш ефективні і шкідливі. Небезпека неорганічних речовин нівелюється малою тривалістю їх перебування на оброблюваному об'єкті. Створення сучасних органічних антисептиків ставить за мету отримання найменш токсичних для людини і тварин композицій;
  • За природою розчинника. Є водні і неводні. Водні суміші являють собою розчини неорганічних або органічних солей, що діють поверхнево або проникаючих всередину деревини на невелику глибину. Неводні склади можуть містити допоміжний комплекс речовин або один діючий компонент.

Антисептики не завжди застосовуються самі по собі. Їх часто комбінують з вогнезахисними і вологовідштовхувальними сумішами, що додають деревині додаткову стійкість і довговічність. Також вони володіють дезинфікуючими властивостями, мимоволі граючи роль антисептика. Окремо розташовані препарати на основі масла комплексно впливають на деревину і консервують целюлозні волокна, згубно впливаючи на мікроорганізми.

Перед застосуванням антисептика продумайте подальшу обробку поверхні. Одна частина складів призначена для комбінування з лаками і фарбами, а інша - захищає деревину і додає колорит її структурі.

При покупці антисептиків бажано вибирати тільки ті склади, на упаковці яких можна знайти такі відомості:

  • назва виробника та адреса його основних потужностей;
  • контактні дані підприємства, бажано з адресою сайту;
  • запобіжні заходи при роботі і транспортуванні;
  • відомості про класи небезпеки речовин, що входять до складу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернівці: В осінньому ...
Наступна новина: Види будівельних риштувань

КОМЕНТАРІ