Який шуруповерт купити для дому?

Який шуруповерт купити для дому?

12.10.16 17:46 0 844

Коли в будинку є вмілі чоловічі руки, значить - знайдеться кому і нову шафу зібрати, і полички повісити, і шурупи з саморізами вкрутити. От тільки часом цих самих шурупів або гайок закрутити доводиться стільки, що після звичайної викрутки руки як чавунні - до того ж втомлюються. Зате з шуруповертом все це вдасться зробити без особливих зусиль.

Цей прилад знадобиться тоді, коли треба або вкрутити, або викрутити саморізи, болти, гайки або шурупи. Насадивши свердло, можна зробити навіть отвір (але тільки невеликий). Якщо потрібно просвердлити великий отвір, то беруть в помічники дриль.

Щоб оптимально визначитися з тим, який шуруповерт купити для дому, розглянемо характеристики данного приладу і розповість нам про них співробітник інтернет-магазину "Альцест": e-altsest.com.

Крутний момент

Основною характеристикою шуруповертів є крутний момент. Саме на цей показник треба звертати увагу, вивчаючи паспорт приладу. Ця характеристика показує, з якою поверхнею данний інструмент може впоратись без особливих проблем. Чим менший крутний момент, тим менш щільним повинен бути матеріал, в який необхідно вкрутити шурупи. Для побутових інструментів досить крутного моменту: 10 -20 Н*м. Для захисту електродвигуна його муфта оснащена спеціальною тріскачкою. Завдяки їй при навантаженнях, що перевищують допустимий поріг (max крутного моменту), вал двигуна починає прослизати.

У якісному шуруповерті завжди є пристосування, що обмежує цей максимальний крутний момент. Зроблене воно у вигляді кільця, а розташовується на осі двигуна відразу після затискного патрона. Запобіжна муфта також здатна захистить насадку від зношування і не дозволить шурупу занадто глибоко входити в матеріал.

Обмежувач крутного моменту

Обмежувач можна регулювати. Ступенів регулювання буває від 5 до 22 - краще більше, ніж менше.

Тип живлення

Шуруповерт може бути стаціонарним, що живиться від звичайної розетки, або акумуляторним. Останній варіант мобільніший, компактніший і зручніший. Але є у нього і «підводні камені». Якщо акумуляторними шуруповертами довго не користуються, то їх акумулятори потихеньку вмирають. Дуже часто буває, що лежить цей шуруповерт, а користуватися ним доводиться може 1 раз в 2 місяці. Акумулятор розряджається, своєчасної зарядки не отримує і потихеньку втрачає ємність. Тому, якщо ви не користуєтесь шуруповертом в професійних цілях, вам краще буде придивитися до не настільки зручного мережевого приладу з довгим шнуром.

Частота обертів

Для якісного загвинчування шурупа досить швидкості не більше 500 об/хв. Для свердління ж буде потрібно не менше 1300 об/хв. Оптимальний варіант - наявність регулятора швидкості обертання.

Вибір ТМ

Величезний вибір моделей і фірм здатний привести в замішання недосвідченого покупця. Він абсолютно не уявляє собі, який шуруповерт краще купити для домашнього використання. Вони так схожі один на одного, хіба що забарвленням і дизайном відрізняються - ось перше враження.

Найпопулярнішими ТМ є: Bosch, Hitachi і Makita. Вони коштують дорожче, зате порадують вас функціональністю, ергономічністю, та довговічністю.

Якщо ж прилад купується лише для невеликих домашніх ремонтних робіт, можна і зекономити. Досить непогано себе зарекомендували американські шуруповерти фірми Black & Decker. А можна і вітчизняний Інтерскол купити - це цілком «робоча конячка».




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ