Неповнолітнього жителя м.Рівне засуджено до максимального строку покарання за убивство рідного батька та бабусі

Неповнолітнього жителя м.Рівне засуджено до максимального строку покарання за убивство рідного батька та бабусі

13.10.16 18:44 0 603
Прокурори відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області забезпечили підтримання державного обвинувачення у розгляді судом обвинувального акта стосовно неповнолітнього жителя м.Рівне за фактами вчинення ним умисного вбивства двох осіб (ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 115 КК України).

Завдяки виваженому, обґрунтованому та послідовному наданні суду присяжних державним обвинувачем беззаперечних доказів вину 17-річного хлопця у вчиненні ним інкримінованих злочинів доведено в повному обсязі.

Як встановлено, у грудні 2014 року в помешканні, де проживала сім'я, після суперечки із своєю бабусею розгніваний хлопець у пориві агресії наніс останній численні удари сокирою по голові. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень літня жінка померла на місці.

У результаті шуму, який виник внаслідок цієї події, проснувся батько хлопця. Усвідомлюючи, що батьку стало відомо про вчинений злочин, з метою його приховання хлопець таким же способом убив і його.

Під час досудового розслідування було проведено стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу. Відповідно до її висновку неповнолітній на момент інкримінованих йому дій не перебував у стані фізіологічного афекту, психічним захворюванням чи недоумством не страждав, ознак будь-яких тимчасових чи хворобливих розладів психічної діяльності не виявляв, а це означає що хлопець міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Вироком суду присяжних при Рівненському міському суді від 10.10.2016 неповнолітнього визнано винним у вчиненні умисного вбивства двох рідних йому людей та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Даний вирок ще не вступив у законну силу, учасники судового провадження мають 30-денний термін для його апеляційного оскарження.

Довідково: відповідно до вимог статті 103 Кримінального кодексу України остаточне покарання для неповнолітнього у виді позбавлення волі не може перевищувати 15 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ