Тернопіль першим в Україні розпочав опалювальний сезон

Тернопіль першим в Україні розпочав опалювальний сезон

13.10.16 11:19 0 526
З 10 жовтня у Тернополі, відповідно до розпорядження міського голови Сергія Надала, розпочався опалювальний сезон. У той же час у Києві опалення планують подавати лише у соціальних установах, а в інших містах України – з 14 жовтня.

Очільник Тернополя зазначає, за останніми даними Українського Гідрометцентру, у місті буде спостерігатися суттєве зниження температури повітря до мінусового значення. Місто зробило усе можливе, щоб підготуватися до початку опалювального сезону.

Поряд з плановими ремонтними роботами, у 25 тернопільських будинках триває програма термомодернізації житлового фонду. Роботи включають утеплення, заміну вікон, ремонт міжпанельних швів та модернізацію внутрішніх комунікацій. В цьому році запускається також пілотний проект роботи котельні на альтернативному паливі.

Також готують житловий фонд до опалювального сезону представники ОСББ. Під час останньої зустрічі голів ОСББ із міським головою Сергієм Надалом, що відбувалася наприкінці вересня, обговорювали питання перевірки внутрішньобудинкових комунікацій.

«Ми говорили про перевірку системи опалення та про те, як вчасно запустити теплоносій. Ці «дрібні», на перший погляд, питання, добре відомі людям, що працюють у системі ЖКГ, але вони зовсім невідомі простим тернополянам, яким їхні сусіди доручили керувати ОСББ. Цьогорічна зима буде складною. Тому наша спільна робота якраз полягає в тому, щоб допомогти тим, кому це необхідно», - зазначив Сергій Надал.

Зважаючи на ситуацію з тарифами, очільник Тернополя закликав містян якомога швидше оформити субсидії.

«У цьому році майже у 2,2 рази підняли вартість плати за послуги теплопостачання через зростання цін на природній газ, електроенергію та воду. Мерія не може впливати на тариф, - каже міський голова. - Населення ще не відчуває підвищення тарифу, оскільки не отримувало рахунки. Тому я звертаюся до тернополян якомога швидше оформити субсидії тим, кому вона може бути нарахована, а інших прошу вчасно розраховуватися за спожиті послуги», - зазначив Сергій Надал.

Довідка: при виникненні будь-яких аварійних ситуацій, тернополяни можуть звертатися на довідку 15-80, у ЖЕКи, ОСББ чи аварійні служби.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Марафон бізнес-ідей ...

КОМЕНТАРІ