У Вінницькій області викрито факт протизаконного поневолення робітників в одному з фермерських господарств (+фото)

У Вінницькій області викрито факт протизаконного поневолення робітників в одному з фермерських господарств (+фото)

13.10.16 15:22 0 551
Співробітники СБУ спільно з національною поліцією викрили факт незаконного утримання у Немирівському районі на Вінниччині на території місцевого фермерського господарства 103 осіб з Вінницької, Житомирської, Кировоградської і Запорізької областей, яких фактично примушували займатись рабською працею.

На сезонних сільськогосподарських роботах, у яблуневих садах, без будь-якого оформлення працювали люди, яких залучали обманом, пообіцявши 3-4 тисячі гривень зарплатні на місяць. У безхатченків, які складали частину робітників, керівники господарства вилучали паспорти і забороняли виходити за територію господарства. З обіцяних грошей лише декому давали копійки. Людей примушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і за непокірність били.

Наразі, в рамках кримінального провадження за статтею 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, проводяться обшуки у господарстві та помешканнях керівників. Затримано бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей. Триває опитування співвласників господарства.

У бараках оперативники побачили жахливі антисанітарні умови проживання. Чоловіків та жінок утримували разом, напівголодними, на баланді, місцеві жителі нерідко звертались до правоохоронців через крадіжки овочів з їх городів. Будь-яка медична допомога була відсутня. Вживаються заходи щодо надання притулку безхатченкам, розміщення їх у пристойних умовах. Одна з жінок госпіталізована з діагнозом: двостороннє запалення легенів.

Вирішується питання щодо відкриття національною поліцією кримінального провадження за статею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Прес-група УСБ України у Вінницькій області









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сучасний мас-медійний ...
Наступна новина: Пам’ятник Героям «Небесної ...

КОМЕНТАРІ