Сучасний мас-медійний простір: реалії та перспективи розвитку (+фото)

Сучасний мас-медійний простір: реалії та перспективи розвитку (+фото)

13.10.16 15:06 0 489
Під такою назвою у Вінницькому державному педагогічному університеті ім.М Коцюбинського розпочала роботу ІІ Всеукраїнська науково- практична конференція.

У пленарному засіданні взяли участь: ректор університету Наталія Лазаренко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, заслужений журналіст України Вадим Мазурик, голова обласної організації Національної спілки журналістів, заслужений журналіст України Василь Паламарчук.

«Заявки на участь у цьогорічному науковому форумі подали 203 журналістикознавці, серед яких 23 доктори наук, професори із більш ніж 30-ти вищих навчальних закладів України, де готують фахівців для мас-медіа»,- зазначила у вітальному слові Наталія Лазаренко.- На пленарному та на 9 секційних засіданнях виступатимуть 30 гостей, які представляють: Львівський національний університет ім. І,Франка, Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Українська академія друкарства (м. Львів),Сумський державний університет та інші».

Вітаючи учасників наукового зібрання від імені голови облдержадміністрації Валерія Коровія, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк наголосила на важливості й актуальності теми нинішньої дискусії: «Журналіст, як ніхто, може реалізувати себе у своїй креативній професії, яка формує громадську думку людей,- підкреслила вона.-Маємо зважати на те, що змінюється інформаційний простір, змінюються підходи до державної інформаційної політики, тому наш департамент працює за принципом: влада має обов'язок розповісти, а людина має право знати».

Світлана Василюк також поінформувала присутніх, що у мас-медійному просторі Вінниччини зареєстровано 663 засоби масової інформації, з яких – 49 телерадіокомпаній. 33 друкованих ЗМІ, що були комунальними, прийняли рішення про роздержавлення на першому етапі і вже з наступного року вирушають у «самостійне плавання». Також вона відмітила, що на даний час у м.Вінниці працюють дуже потужні телерадіокомпанії, з якими Департамент уклав договори і які залучаються до висвітлення проблем, якими займається влада.

У свою чергу Вадим Мазурик, який є викладачем кафедри журналістики Вінницького педуніверситету, наголосив на важливості правильної організації захисту інформаційного простору, який саме зараз модифікується, змінює обриси : «Ми маємо розуміти, як і в який спосіб ми хочемо розвивати суспільне мовлення, як має відбутись революція в телепросторі , коли аналогове телебачення зміниться на цифрове. Саме такого роду зібрання повинні визначати те, в який спосіб формується професіоналізм журналіста»,- підкреслив Вадим Мазурик.

Протягом дводенної Всеукраїнської науково- практичної конференції науковці вестимуть дискусії про актуальні проблеми теорії та історії української журналістики, досвід,традиції, проблеми функціонування регіональних ЗМІ, обговорюватимуть питання стану та перспектив розвитку сучасних аудіовізуальних засобів масової інформації.У полі зору вчених перебуватимуть мовні аспекти, жанрова різноманітність сучасного мас-медійного простору, українська публіцистика, реклама,а також історія та сучасні тенденції розвитку видавничої справи.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Запобігання та протидія ...
Наступна новина: У Вінницькій області ...

КОМЕНТАРІ