На Вінничині ми повинні зберегти єдиний освітній простір в державі (+фото)

На Вінничині ми повинні зберегти єдиний освітній простір в державі (+фото)

13.10.16 19:16 0 523
Про це зазначив директор Департаменту – заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк 12 жовтня, в ході наради керівників органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад.

Засідання відбулося в департаменті освіти і науки Вінницької облдержадміністрації за участі головного спеціаліста Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Алли Давидович, яка повідомила про нові підходи в організації навчально-виховного процесу.

За словами Ігоря Івасюка, в новому році освітню галузь чекають зміни. Так, з 1 січня 2017 року утримання навчальних закладів буде здійснюватися з місцевих бюджетів, в контексті цього повідомлення керівник наголосив на необхідності визначення опорних шкіл та створенні освітніх округів.

Педагогічну громаду чекають зміни в тарифікації: вперше згідно нових тарифних розрядів зміниться оплата праці цілої галузі.

Учнів загальноосвітніх шкіл зміниться тривалість навчального року. Вже в 2017 році навчальний рік закінчиться в кінці червня. Також зменшилася максимальна кількість заяв, яку абітурієнти могли подавати до вищих навчальних закладів: майбутні студенти зможуть обрати 3 спеціальності замість 5 і подати не більше 7 заяв на противагу 15 дозволеним цьогоріч.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівцях 12 жовтня ...

КОМЕНТАРІ