Міністр юстиції Павло Петренко урочисто вручив батькам трьох новонароджених вінничан свідоцтва про народження (+фото)

Міністр юстиції Павло Петренко урочисто вручив батькам трьох новонароджених вінничан свідоцтва про народження (+фото)

13.10.16 17:59 0 579
12 жовтня, на Вінниччині з робочим візитом перебував Міністр юстиції України Павло Петренко.

У рамках візиту Павло Петренко завітав у Вінницький пологовий будинок №1, щоб вручити батькам свідоцтва про народження дітей.

Павло Петренко розповів, що за рік, протягом якого діє послуга оформлення та видачі свідоцтв про народження в пологових будинках, 25% новоспечених батьків отримали перші документи своїх діток саме в лікарнях. Також урядовець наголосив, що нинішня позиція міністерства така, що українці мають кохатися і народжувати, а не стояти в черзі за отриманням документів.

"Наша філософія така: українці повинні кохатися і народжувати, а за документи подбає міністерство юстиції. На видано 60 тисяч свідоцтв про народження у пологових будинках, а це 25% від усіх народжених у цьому році. Вінницька область серед передових, адже тут 25 пологових будинків мають з міністерством юстиції відповідні угоди і фронт-офіси, що працюють у всіх цих закладах", - сказав міністр.

Також Павло Петренко, зазначив, що відсоток тих, хто скористався послугою отримання свідоцтва в пологовому був би більшим, якби не треба було швидко обирати ім'я дитині.

Так, свідоцтва отримали батьки двох хлопчиків і однієї дівчинки, які скористалися спрощеною системою реєстрації актів цивільного стану та зареєстрували дитину прямо в пологовому будинку. Тепер їм не потрібно буде йти для цього до РАЦСу.

Після вручення свідоцтв та подарунків батькам, міністр юстиції додав, що з часом, окрім РАЦСів і пологових, свідоцтва про народження можна буде оформляти у прозорих офісах органів місцевого самоуправління.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові вже працює ...

КОМЕНТАРІ