Питання недопущення проявів дискримінації та конфліктів на міжетнічному ґрунті під особливим контролем влади і правоохоронців Вінниччини (+фото)

Питання недопущення проявів дискримінації та конфліктів на міжетнічному ґрунті під особливим контролем влади і правоохоронців Вінниччини (+фото)

13.10.16 12:24 0 522
В приміщенні Центру національних культур Вінниччини 11 жовтня цього року відбулась робоча зустріч працівників управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Служби Безпеки України у Вінницькій області, Головного Управління Національної Поліції у Вінницькій області та м. Вінниці з представниками ромської спільноти м. Вінниця та с. Іванів Калинівського району.

Метою зустрічі стало обговорення події, що склалася у с. Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, з метою недопущення проявів дискримінації та конфліктів на міжетнічному ґрунті в області.

Заступник начальника управління у справах національностей та релігій Ратинська А.П. зазначила, що в області створено всі умови для вільного розвитку всіх національних спільнот, які проживають на її теренах. Управління проводить велику роботу щодо підтримки діяльності національно-культурних товариств, забезпечує їх право на проведення ними роботи щодо популяризації та розвитку національних культур. Ознайомила присутніх з діяльністю, яку проводять представники ромської спільноти та звернулась до керівників ромських національно-культурних товариств з проханням проведення бесід щодо дотримання норм правопорядку у своїх громадах. Також, торкнулася питання стану навчання дітей-ромів у загальноосвітніх навчальних закладах області у новому навчальному році.

Представники правоохоронних органів м. Вінниці та області зазначили про стабільну ситуацію в області щодо проявів нетерпимості на етнонаціональному ґрунті, однак відмітили поодинокі факти крадіжок скоєних мігруючими представниками ромської національності у м. Вінниці та районах області.

За результатами робочої зустрічі прийнято рішення про подальшу співпрацю місцевої ромської громади з правоохоронними органами, поновлення довідника телефонів для безпосередніх контактів у разі потреби для швидкого реагування на будь-які прояви етнонаціональної дискримінації з метою їх попередження.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Тернопілля: господарства ...

КОМЕНТАРІ