На Вінничині укравтодор порадив,як убезпечити себе у негоду

На Вінничині укравтодор порадив,як убезпечити себе у негоду

14.10.16 16:42 0 629
Дорожники рекомендуютьу дощ пішоходам носити світлий одяг, а водіям – перевірити гальма.

Найближчим часом, як прогнозують синоптики, очікується значне погіршення погоди по всій Україні. Можливий навіть мокрий сніг. Укравтодор радить громадянам, як убезпечити себе та оточуючих на дорозі.

Під час негоди всім учасникам дорожнього руху – і пішоходам, і автомобілістам необхідно бути максимально уважними та обережними. Тим, хто за кермом, не варто нехтувати пасками безпеки та правилами маневрування.

«Дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість, рухайтесь з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. На мостах та естакадах необхідно бути особливо обережними – відмовтесь від ризикованих маневрів. Неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху!», - наголошують спеціалісти Укравтодору.

Вони рекомендують автовласникам вже міняти літню гуму на зимову, щоб не наразитись на небезпеку на засніженій дорозі. Разом із тим варто перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження.

Пішоходам доречно вдягати світлий одяг та світлоповертаючі елементи. Це дозволить водіям завчасно побачити вас на дорозі та відповідно зреагувати.

Як нагадують дорожники, в сильний дощ краще зупинитись та перечекати негоду із включеною аварійною світовою сигналізацією. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте за номером «102».

Українські метеорологи зазначають, починаючи з 12 жовтня, на всій території України очікується суттєве погіршення погодних умов. Зокрема, за повідомленням Гідрометцентру, в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях сильний, а в Одеській та Чернівецькій – дуже сильний дощ. У Карпатах – дуже сильний сніг. На Азовському морі, у північних районах акваторії Чорного моря, в портах пориви вітру 25-27 м\с.

13 жовтня– дощі, місцями сильні, продовжуватимуться, у західних та північних областях подекуди з мокрим снігом.

14 жовтня – вночі невеликий дощ, на півночі з мокрим снігом.

15-16 жовтня вночі без опадів, вдень у більшості областей, крім західних, місцями невеликий дощ, на півночі та сході країни з мокрим снігом.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбудеться громадське ...
Наступна новина: Луцьк: усі об'єкти ...

КОМЕНТАРІ