Вінничина: органами прокуратури області упродовж 9 місяців 2016 року розглянуто понад 7 тисяч звернень

Вінничина: органами прокуратури області упродовж 9 місяців 2016 року розглянуто понад 7 тисяч звернень

14.10.16 10:24 0 551
Упродовж поточного року до органів прокуратури Вінницької області надійшло 7167 звернень.

Не вплинуло на кількісні показники надходжень звернень і позбавлення органів прокуратури функції нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Значна кількість їх надходження зумовлена суспільно-політичними та соціально-економічними змінами в державі. Саме тому суттєвого зменшення розглянутих органами прокуратури звернень не спостерігається.

Неналежне реагування органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на порушення конституційних прав і свобод, а подекуди – їх бездіяльність, пов’язана, зокрема, з дублюванням функцій, зумовлює надходження повторних звернень в органи прокуратури.

Найбільш актуальними залишаються питання у сферах земельних правовідносин, призначення та перегляд розміру пенсій, надання матеріальної допомоги, неналежного здійснення повноважень працівниками комунальної сфери, виплати заробітної плати тощо.

Загалом за належністю до органів влади та місцевого самоврядування, уповноважених вжити відповідних заходів по суті питань порушених у зверненнях, надіслано 2282 звернення або кожне третє із розглянутих.

Вирішено по суті понад 4 тисячі звернень, з яких 85 – від народних депутатів України.

Задоволено 60 звернень, що є свідченням забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян.

Так, на особистому прийомі прийнято більше, ніж 3,6 тисячі громадян, особисто керівниками прокуратур - 517 осіб. Проте слід зазначити, що у більшості випадках громадяни звертаються до органів прокуратури з питань, які не відносяться до їх повноважень.

Безпосередньо в апараті прокуратури області прийнято 1202 особи.

Також керівниками прокуратури області запроваджено практику прийому громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі. Зокрема, у поточному році проведено особистий прийом 72 в'язнів, які відбувають покарання виправних колоніях Вінниччини.

Слід відмітити, що громадянами активніше використовується можливість подачі звернення на телефон «гарячої лінії» та з застосуванням засобів електронного зв'язку. Зокрема, у поточному році таким чином до прокуратури області подано 214 звернень.

Органи прокуратури Вінницької області і надалі забезпечуватимуть належну організацію та проведення особистого прийому громадян, об’єктивний, всебічний і своєчасний розгляд звернень, перевірку викладених у них фактів, реальне поновлення порушених прав громадян.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів

прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові пройшли ...
Наступна новина: Цьогоріч майже 17,5 тисяч ...

КОМЕНТАРІ