Вінничина: «Гармонія» робить процес надання адміністративних послуг більш доступнішим (+фото)

Вінничина: «Гармонія» робить процес надання адміністративних послуг більш доступнішим (+фото)

14.10.16 11:35 0 539
Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Включення людей з інвалідністю у процеси реформ» започаткувала практику навчання азам жестової мови працівників прозорих офісів та структурних підрозділів міської ради та обласної державної адміністрації.

Спільно з Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна» було розроблено спеціалізовані курси жестової мови, у яких взяли участь працівники Департаменту соціальної політики та Департаменту адміністративних послуг міської ради, Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, а також Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія».

«Саме через запровадження таких курсів ми й стаємо ближчими», – впевнена голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк. «Дякую всім учасникам за участь та бажаю вам вдосконалення».

Навчання тривало протягом 3 місяців. Курси відбувалися двічі на тиждень для 14 учасників. Ідея таких навчань виникла під час проведення Дня Доступності 25 вересня 2015 року, який проходив на Майдані незалежності. Саме тоді, під час палких дискусій, працівники різних установ та організацій регіону висловили своє бажання вивчити хоча б основи жестової мови, що дозволило б їм розуміти та надати допомогу людям з порушенням слуху.

«Наше місто стало значно доступнішим. Нехай ви станете прикладом для всіх адміністративних чиновників нашої країни», – зазначила депутат міської ради, директор Вінницького інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко звертаючись до учасників курсів.

Поширення такої практики серед працівників різноманітних закладів освіти, культури, охорони здоров'я, прозорих офісів, структурних підрозділів міської ради та обласної державної адміністрації, без сумніву, допоможе зняти навантаження з перекладачів, яких досить не багато на Вінниччині, а також сприятиме швидшому та якіснішому наданні органами виконавчої влади різноманітних послуг людям, які мають певні порушення слуху. Така тенденція сприятиме інклюзії людей з інвалідністю до територіальної громади, де вони отримують адміністративні послуги.

По завершенню навчання відбувся іспит, який приймали люди з порушенням слуху, а також вручення дипломів.

Детальніше про проект можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія» (http://harmonia.co.ua).







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку вшанували ...
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ