На Вінниччині відбулись урочистості нагоди відзначення Дня захисника України та дня Українського козацтва (+фото)

На Вінниччині відбулись урочистості нагоди відзначення Дня захисника України та дня Українського козацтва (+фото)

14.10.16 09:16 0 546
13 жовтня, в актовій залі обласної державної адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Привітати захисників – вінничан завітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник міського голови м. Вінниця Галина Якубович.

Звертаючись до присутніх Андрій Гижко зазначив, що відповідно до Указу Президента України 14 жовтня відзначається як День Українського козацтва і День захисника України. «Це свято символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України. в нашій сучасній новітній історії приходиться боронити кордони нашої держави зі зброєю в руках. Тому непросто відзначати цей день, непросто вшановувати захисників. На рівні держави зроблено чимало для зміцнення збройних сил країни, які зараз зовсім інші, ніж декілька років тому. Я хочу поінформувати, що під час формування Державного Бюджету України на 2017 рік, Урядом виконано рішення Ради Національної безпеки і оборони і закладено 5% валового внутрішнього продукту на обороноздатність країни. На рівні області також прийнята відповідна програма підтримки обороноздатності Вінницької області», - відмітив Андрій Гижко.

«шні урочистості ми розпочинали хвилиною мовчання, вшановуючи пам'ять всіх загиблих учасників АТО, які представляють Вінницьку область. Честь і хвала хлопцям, які поклали свої голови за незалежність України, за спокій у нас на Вінниччині. У цьому залі зібрались захисники, які пройшли військовий вишкіл, це хлопці, які з честю захищали кордони Вінниччини та незалежність цілої держави.

Тому від імені голови обласної державної адміністрації і від себе особисто вітаю всіх військових, хто в цьому залі і за його межами з Днем захисника України. Бажаю всім міцного здоров'я і мирного неба», - підсумував Андрій Гижко.

Щирі слова привітання висловили Анатолій Олійник та Галина Якубович.

За патріотизм, особисту мужність відвагу і самовідданість, проявлені під час виконання службових обов'язків із забезпечення державної безпеки, цілісності України та з нагоди Дня захисника України Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджено 135 учасників антитерористичної операції, активістів громадських організацій, військовослужбовців та працівників

Збройних Сил України. У рамках урочистостей з нагоди Дня Українського козацтва такі ж нагороди від обласної влади вручили і 15 активістам козацького руху за відродження духовної спадщини Українського козацтва.

Урочистості супроводжувались творчими патріотичними виступами вінницьких солістів та співочих колективів.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: На аукціоні у ...

КОМЕНТАРІ