У Волинській області за принципової позиції прокуратури винуватець смертельної ДТП відбуватиме покарання за ґратами

У Волинській області за принципової позиції прокуратури винуватець смертельної ДТП відбуватиме покарання за ґратами

14.10.16 11:59 0 536
Прокуратура області, оскарживши занадто необґрунтований вирок винуватцю ДТП, домоглася справедливого покарання для нього.

Увечері 6 грудня 2015 року раніше судимий 24-річний мешканець Ковеля, не маючи посвідчення на право керування транспортним засобом й перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля "Опель", здійснив наїзд на велосипедиста.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав травми, від яких помер у лікарні.

Суд першої інстанції, визнавши водія винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України), призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами, встановивши при цьому 3-річний іспитовий строк.

Не погодившись із таким вироком, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

Дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд Волинської області призначив винуватцю смертельної ДТП покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Окрім того, з винуватця ДТП буде стягнуто 148 тисяч гривень моральної шкоди, завданої потерпілому від злочину сину загиблого.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Гармонія» ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ