На Житомирщині реалізовується спільний проект з Німеччиною у галузі органічного сільського господарства

На Житомирщині реалізовується спільний проект з Німеччиною у галузі органічного сільського господарства

14.10.16 10:10 0 563
У Житомирі 12 жовтня, на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулося урочисте відкриття проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

У заході взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Руслан Кирилюк, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, партнери проекту з німецької сторони.

Дуже символічно, що проект реалізовується саме на базі агроекологічного університету, адже виробництво органічної продукції має розпочинатися з науки та мати хороших спеціалістів у цій галузі.

Метою проекту є сприяння покращенню експертних знань технічного та керівного персоналу в галузі органічного землеробства. Ця підтримка збільшить можливості українських виробників на внутрішньому та міжнародному ринках.

Проект передбачає тісне поєднання теоретичного та практичного навчання, характерне для німецької системи середньої спеціальної освіти.

Навчальні заходи проводитимуться з широкого спектру тем, що стосуються органічного виробництва (наприклад, садівництва, курок-несучок, свинарства, а також вирощування зернових культур і соняшника). Крім того, деякі аспекти переробки та збуту також можуть стати важливою частиною семінарів у рамках проекту. Зокрема, важливими є контроль, сертифікація, аудит і акредитація.

Семінари відбуватимуться по всій Україні. Проте, проект прагне до визначення регіонів із потенційно найсприятливішими для органічного сільського господарства умовами.

Житомирщина може зайняти свою нішу в розвитку органічного виробництва. Адже у нас вже низка аграрних підприємств займаються органікою. Найбільше з них зосереджено у Новоград-Волинському районі.

Так, у нашій області вирощують органічні жито, пшеницю, ячмінь, овес, просо, кукурудзу, горох. Із тваринної продукції – телят, пекінських качок, гусей, індиків, овець, молоко.

Проте пріоритетом є не лише виробництво органічної сировини, а й виробництво готової для реалізації продукції – органічного хліба, олій, сирів, м'ясо-молочної продукції.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На аукціоні у ...
Наступна новина: Луцьке вище професійне ...

КОМЕНТАРІ