У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО

У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО

14.10.16 16:36 0 624
До Дня захисника України 11 жовтня відбувся вечір-зустріч студентів Житомирського інституту медсестринства та Житомирського базового фармацевтичного коледжу з медичними працівниками - учасниками антитерористичної операції «Ангели серед війни». Організаторами та партнерами заходу виступили обласна наукова медична бібліотека, обласний комітет профспілки працівників охорони здоров'я та управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

За словами директора обласної наукової медичної бібліотеки Алли Осики, не випадково саме 14 жовтня наша держава відзначає День захисника України. В умовах сьогодення це не просто свято. Адже війна, що точиться на сході нашої країни, так чи інакше торкнулася кожної української родини. Захисники України для нас не абстрактний образ - вони знаходяться серед нас, ми захоплюємося тими, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю, кожної миті ризикує життям.

З початку антитерористичної операції на сході України у ній взяли участь 2,5 тисячі медичних працівників, 197 з них отримали державні нагороди, 35 - загинули. Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

«Сьогоднішній вечір ми присвячуємо їм - мужнім людям, фахівцям своєї справи, які до кінця залишилися вірними своєму покликанню – рятувати життя. Цей день воістину їхнє свято, бо вони є захисниками наших захисників»,- зазначила Алла Осика.

Серед почесних учасників заходу - медичні працівники області, які в умовах бойових дій надавали допомогу пораненим бійцям:

* Архангельський Сергій, лікар-анестезіолог, начмед тренувального центру ВДВ, кавалер орденів Богдана Хмельницького II-І ступеня,

* Виговський В'ячеслав - лікар-уролог, підполковник медичної служби Житомирського військового шпиталю, кавалер орденуа Богдана Хмельницького III ступеня,

* Комарова Світлана - операційна медсестра, сержант медичної служби Житомирського військового шпиталю,

* Морозько Максим, лікар-анестезіолог центральної дитячої міської лікарні, кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеню,

* Опанасюк Віктор – анестезист обласного перинатального центру, кавалер ордена за мужність III ступеня,

* Слободянюк Олександр - лікар-анестезіолог, капітан медичної служби Житомирського військового шпиталю, кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня,

* Ушко Володимир - лікар-рентгенолог кабінету МРТ Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня,

* Шубін Олег - лікар-хірург Житомирської міської лікарні №1, кавалер ордену Богдана Хмельницького III ступеня.

Всі вони поділилися спогадами про те, як важливо надати першу невідкладну медичну допомогу пораненим бійцям, як доводилося проводити операції у вкрай тяжких умовах бойових дій, а також дали поради майбутнім медикам щодо опанування професійних навичок, які можуть стати в принагоді під час надзвичайних станів.

Студентська молодь була зворушена розповіддю старших колег. Юні медики підготували для шанованих гостей святковий концерт.

Від імені управління охорони здоров'я облдержадміністрації та галузевої профспілки героїв-медиків привітали начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський і голова обкому профспілки працівників охорони здоров'я Алла Супряга, які вручили їм подарунки.

На фронті медичних працівників називають ангелами, - зазначила Алла Супряга, - адже вони, як і наші небесні заступники, несуть надію й милосердя, стоять на сторожі здоров'я та самого існування людини. Ми щиро дякуємо нашим гостям за те, що знайшли час зустрітися з нами, вітаємо їх з прийдешнім святом Захисника України, бажаємо, щоб завжди були здоровими і повернулися додому живими. А більш за все сподіваємося на те, що війна невдовзі закінчиться і наші медичні працівники повернуться до мирного життя та мирної праці.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові відбувся ...
Наступна новина: Відбудеться громадське ...

КОМЕНТАРІ