У Рівному лікар підозрюється у неналежному виконанні професійних обов'язків,що спричинило смерть 5-річної дитини

У Рівному лікар підозрюється у неналежному виконанні професійних обов'язків,що спричинило смерть 5-річної дитини

14.10.16 14:43 0 633
Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, що спричинило смерть неповнолітнього пацієнта.

В ході досудового розслідування встановлено, що лікар-хірург КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня» у листопаді 2015 року під час чергування в медичному закладі через недбале та несумлінне ставлення до своїх професійних обов'язків не надав належну медичну допомогу 5-річному хлопчику, доставленому з високою температурою тіла, внаслідок чого той помер. Правильне та своєчасне лікування дитини в лікарні могло б зберегти їй життя.

за погодженням з процесуальним керівником – прокурором Рівненської місцевої прокуратури цьому лікарю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Рівненським відділом поліції ГУНП в Рівненській області. Вживаються заходи щодо всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення.

Хід розслідування перебуває на контролі керівництва Рівненської місцевої прокуратури та прокуратури Рівненської області.

Довідково: за вказаний злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі визначили ...

КОМЕНТАРІ