У Рівненській області день білої тростини

У Рівненській області день білої тростини

14.10.16 12:32 0 648
15 жовтня в усьому світі відзначається День білої тростини або День сліпих. Біла паличка стала не тільки допоміжним знаряддям при самостійному орієнтуванні в просторі, а й символом сліпих та сліпоти. Спілки сліпих намагаються цього дня разом зі зрячими проводити відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих у суспільство. Вони прагнуть зацікавити засоби масової інформації, громадську думку, привернути увагу владних структур до своїх проблем.

12 жовтня заступник директора міського центру зайнятості Світлана Ротар та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маргарита Луцик побували на підприємстві об'єднання громадян – Рівненському учбово-виробничому підприємстві (УВП) Українського товариства сліпих (УТОС), поспілкувалися з особливими людьми та вручили директору підприємства Ігорю Подранецькому Подяку за тісну співпрацю зі службою зайнятості у створенні тимчасових робочих місць для проведення тимчасових громадських робіт в частині супроводу осіб з вадами зору.

Служба зайнятості не залишається осторонь проблем людей з вадами зору. Щомісяця п'ятеро безробітних громадян виконують громадські роботи із супроводу незрячих осіб. Керівники міського центру зайнятості передали резюме безробітних громадян з вадами зору, які можуть претендувати на вакантні посади.

У Рівному не одна сотня людей - незрячі. Почути їх, зрозуміти, прийняти і допомогти - завдання зрячих.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучшая мебель для сна
Наступна новина: На Житомирщині СБУ викрила ...

КОМЕНТАРІ