У рамках Всеукраїнського семінару презентували виробничі потужності НВО «Енергоощадні технології»

У рамках Всеукраїнського семінару презентували виробничі потужності НВО «Енергоощадні технології»

14.10.16 09:13 0 571
У рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару "Диверсифікація джерел енергії: інноваційні комплексні енергетичні системи" у м. Хоростків представники управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації взяли участь у презентації виробничих потужностей

НВО «Енергоощадні технології».

Іван Іскерський, к.т.н., с.н.с., директор НВО "Енергоощадні технології", Віктор Шульга, директор підприємства "Українські технологічні системи", та Микола Рутило, к.т.н., доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка ознайомили учасників семінару з інноваційними розробками в галузі генерації та когенерації енергії, а саме:

• біотеплогенератора, потужністю 2,5 МВт, для сушіння зерна;

• теплогенератора-утилізатора відходів, 0,5 МВт;

• теплогенератора з термоелектричним модулем для автономного тепло-електро постачання, 30 КВт.

Підводячи підсумки заходу, Микола Михальський, заступник начальника управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації зазначив, що проведення семінару відповідає реалізації комплексних заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки нашої держави, надійності та стабільності постачання енергоносіїв.

«В структурі споживання енергетичних ресурсів в області домінуюче місце займає природний газ, на другому місці - електрична енергія, за показниками 2015 року це відповідно 64 та 30 відсотків від загального споживання. Таким чином, використання альтернативних джерел енергії, в першу чергу місцевих видів палива (торф, деревина, солома, відходи рослинного походження сільського господарства і переробної промисловості) є одним з рішень щодо підвищення рівня енергетичної безпеки», - зазначив Микола Михальський.

Крім того, налагоджені ділові контакти, сприятимуть впровадженню інноваційних розробок на виробництві.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на вул. ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулись ...

КОМЕНТАРІ