У Тернополі відбувся Всеукраїнський семінар з питань енергоефективності

У Тернополі відбувся Всеукраїнський семінар з питань енергоефективності

14.10.16 17:22 0 888
Всеукраїнський науково-практичний семінар «Диверсифікація джерел енергії: інноваційні комплексні енергетичні системи» відбувся 12 жовтня у ТНПУ ім. В.Гнатюка за ініціативи голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни.

У даному заході взяли участь народний депутат України Олег Барна, перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак, керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Іван Бабійчук, представники управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації на чолі з начальником управління Василем Ясіновським, а також науковці Києва й Тернополя.

В рамках семінару відбулося підписання угод між профільними установами України та підприємствами Тернопільщини.

«Реалізація енергоефективності, енергоощадності має стати одним з ключових чинників технологічного переоснащення всієї української економіки. Основна мета намічених перетворень — довести енергоємність української економіки до показників країн ЄС. Проведення таких семінарів дозволить знайти нові рішення та підходи, встановити нові контакти, що започаткують і дозволять впровадити у виробництво і соціальну сферу найбільш сучасні засоби енергоефективності», — звернувся з вітальним словом до учасників семінару перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

На одним з найбільш слабких місць сучасної енергетичної системи є економія енергії. Як відомо, частка енергоресурсів в ціні товару становить від 40 до 60 відсотків, а на більшості наших підприємств лише 60-70 відсотків спожитої енергії йде на виробничі потреби, а решта втрачається, йшлося під час семінару.

В структурі споживання енергетичних ресурсів в області домінуюче місце займає природний газ, на другому місці - електрична енергія, за показниками 2015 року це відповідно 64 та 30 відсотків від загального споживання.

Таким чином, використання альтернативних джерел енергії, в першу чергу місцевих видів палива (торф, деревина, солома, відходи рослинного походження сільського господарства і переробної промисловості) є одним з рішень щодо підвищення рівня енергетичної безпеки. Область майже на 70% може замінити споживання природного газу альтернативними джерелами енергії. Всього, на даний час, в бюджетній сфері області у стані реалізації 158 енергоефективних та енергозберігаючих проектів. Реалізація даних проектів дозволить замістити в опалювальний сезон 7,4 млн куб. метрів природного газу (понад 24%) на суму 56,4 млн гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: Главные преимущества ...

КОМЕНТАРІ