Що потрібно знати про вінілові обої?

Що потрібно знати про вінілові обої?

15.10.16 13:25 0 2936

Поклейка шпалер - це один із завершальних етапів ремонту. Саме шпалери створюють атмосферу в кімнаті, оскільки в залежності від кольору, фактури, малюнка залежить, як буде виглядати приміщення, тому підходити до вибору шпалер потрібно з усією відповідальністю. Крім того, слід враховувати якість шпалер, щоб вони не вигоряли на сонці, не відклеювалися і не втрачали вигляду. Найбільш популярними на сьогоднішній день є вінілові шпалери. Вони відрізняються міцністю і довговічністю, а також великою різноманітністю малюнків. До речі, одними з найкращих - є бельгійські обої Декенс: http://dekens.in.ua/.

Вінілові шпалери називаються так, оскільки являють собою поєднання двох шарів паперової основи і вінілового покриття. Воно може бути різної щільності, в зв'язку з чим шпалери можуть прослужити близько 15 років. Крім того, вінілові шпалери вологостійкі, тому їх можна мити і чистити вологою губкою. При дотриманні елементарних правил, шпалери довго Вам прослужать. Якщо Ви вирішили придбати шпалери вінілові, то Вам потрібно лише визначитися із забарвленням і структурою.

Види вінілових шпалер

Вирішуючи, які вінілові шпалери купити, слід враховувати, що вони бувають трьох видів:

  • спінений, або об'ємний вініл;
  • вініл для кухні;
  • плоский вініл, або шовкографія.

Якщо хочете отримати рельєфний малюнок, то Вам підійде перший тип. Спінений вініл виготовляють за методом холодного тиснення малюнка, він завжди об'ємний і опуклий. Незважаючи на те, що такі шпалери товсті, вони легкі і клеяться досить просто. Крім того, вінілові спінені шпалери відмінно приховують дефекти стін.

Вінілові шпалери на паперовій основі другого типу ідеальні для кухні, таким шпалерам абсолютно не страшні бруд і волога, їх легко можна відмити за допомогою звичайної губки і мильної води. Для виготовлення таких шпалер використовується прогумований вініл, тому їх можна клеїти навіть у ванній замість плитки. Але постарайтеся не піддатися спокусі обклеїти кухонним вінілом інші кімнати, навіть якщо малюнок здається вам ідеальним - прогумований вініл не дає стінам дихати і створює в кімнаті підвищену вологість, що дуже шкідливо для організму.

Третій тип шовкографія якраз призначений для обклеювання житлових приміщень. Малюнок створюється методом гарячого тиснення, завдяки чому візерунки на шпалерах можуть бути самими фантастичними.

Як клеїти вінілові шпалери?

Багато людей задають питання: "Чи відрізняється поклейка вінілових шпалер від звичайних паперових, які при найменшій можливості рвуться і розповзаються в руках?". Насправді, поклейка вінілових шпалер не така складна процедура, як може здатися на перший погляд. Головне дотримуватися кількох правил, і тоді Ви досить швидко перетворите свою кімнату в шедевр.

Слід звернути увагу, на якій основі ви купили вінілові шпалери: на флізеліновій, чи на паперовій. Залежно від цього необхідно підібрати клей. Звертайте увагу на позначки на пачках клею, крім способу приготування, там зазвичай вказана інформація для яких шпалер призначений цей клей. Після того, як розчин буде готовий, необхідно промазати ним смугу шпалер, скласти її, давши клею трохи увібратися, промазати стіну і приступати до обклеювання.

Перевагою вінілових шпалер є те, що вони не розтягуються і не стискаються в процесі поклейки, тому їх можна клеїти стик в стик і не турбуватися, що через кілька годин з'являться некрасиві щілини. Рішення купити вінілові шпалери для приміщень з нерівними стінами, безумовно, буде розумним, оскільки вони легко приховають всі дефекти, і не буде потрібно витрачати час і гроші на шпаклівку і вирівнювання стін.

Якщо Ви вперше робите ремонт з шпалерами цього типу, не забудьте уточнити у консультантів, як правильно клеїти вінілові шпалери, або хоча б прочитайте інструкцію. В іншому випадку, Ви ризикуєте зіпсувати і шпалери, і стіни, а це не тільки вдарить Вам по кишені, а й зіпсує настрій.

Зазвичай перед наклеюванням шпалер потрібна певна обробка поверхні. Якщо стіни зовсім в поганому стані, їх потрібно вирівняти і прошпаклевать. Вінілові шпалери на флізеліновій основі не вимагають стільки зусиль, вони легко наносяться навіть на нерівну стіну, причому промащувати клеєм потрібно не смугу, а стіну це значно економить час, оскільки шпалери не повинні просочуватися клеєм, а розгорнути їх можна безпосередньо на стіні.

Висновки

Вінілові шпалери можуть додати кімнаті розкішний, багатий вигляд, створити незвичайну атмосферу і підкреслити обстановку в кімнаті. Потрібно просто вирішити, що саме Вам потрібно, адже в залежності від того, яку кімнату Ви ремонтуєте, потрібно підбирати і шпалери. Для дитячої краще підійдуть яскраві кольори, можливо із зображенням звірів або казкових персонажів, в спальні краще використовувати спокійні, приглушені кольори, вітальня оформляється на Ваш смак.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 7 причин займатися йогою

КОМЕНТАРІ