7 причин займатися йогою

7 причин займатися йогою

16.10.16 16:54 0 1628

У сучасному світі велику популярність придбали заняття йогою. Видатні політики, зірки шоу-бізнесу, спортсмени та - чого гріха таїти - багато знайомих з оточення захоплюються цим напрямком і наполегливо закликають поповнити ряди шанувальників. Приналежності і форму для йоги виробляють відомі марки одягу, виходять все нові і нові відео-курси і посібники з вправами, відкриваються численні студії, де заняття проводять тренери. А ви досі не знаєте, що представляють собою ці «вправи» і чому вони настільки популярні? Тоді ось сім аргументів на користь практики йоги, які нам наведе тренер Тетяна Данилова: yoga-practika.org.

Йога - це не релігія і не просто вправи

Це практична філософія, яка передбачає єдність тіла і духу, яка бере початок в стародавніх індійських традиціях. З санскриту слово так і перекладається: «зв'язок», «цілісність», «єднання».

Якнайміцніше

Йогою варто почати займатися хоча б тому, що вона сприяє зміцненню кісток і м'язів. Вправи (асани) допомагають звільняти молочну кислоту, яка накопичується в м'язах і викликає біль і напругу. Через кілька занять ви помітите, як біль у нижній частині спини піде і рухатися стане набагато легше. Як результат, покращиться постава і оточуючі не забаряться вам про це сказати, повірте.

Не варто хвилюватися

Займаючись йогою, ви звільняєте мозок від непотрібних думок і концентруєтесь на диханні.

Так ви розслабляєтеся

Подібна практика здорово допомагає у важких життєвих ситуаціях, застосовуючи її, ви вчитеся уникати стресу. Ще один важливий плюс полягає в тому, що йога покращує сон. Розслаблені люди, які не думають про проблеми, бо добре сплять. За дослідженнями вчених, заняття йогою позитивно впливають на настрій, зменшують тривожність на хімічному рівні. Займаючись йогою кілька годин в тиждень, ви забудете про те, що таке безсоння.

На зло хворобам

Регулярні заняття йогою покращують імунітет і зміцнюють здоров'я. Виконуючи вправи, ви тим самим забезпечуєте циркуляцію крові до внутрішніх органів і систем і приводите внутрішню енергію до балансу. Крім того, зміцнюється лімфатична система і організм активніше позбавляється від токсинів. З плином часу, ви помітите, що стали набагато менше хворіти і краще себе почуваєте.

Дуже зручно

Принадність йоги полягає в тому, що заняття можна продовжувати в будь-який час і в будь-яких умовах, кардинально не змінюючи звичний спосіб життя. Навіть при сильній перевтомі, навіть під час хвороби, навіть жінкам після пологів... Більш того, вік - також не перешкода для йоги. Розумно контролюючи навантаження, ви можете виконувати асани (вправи), скільки б років вам не було.

Тримати в голові

Регулярні заняття йогою за рахунок припливу крові до півкуль мозку, відновлюють пам'ять і збільшують концентрацію уваги. Йога - це хороша профілактика хвороби Альцгеймера в старості. А дослідження американських вчених показали, що у студентів, які займалися йогою протягом двох років, значно зріс рівень IQ.

Висновки

Як бачимо, переваг у занять йогою маса, саме тому вона і отримала таку популярність. Адже мільйони людей по всьому світу не можуть поголовно помилятися? Всього 20 хвилин в день, і ви можете переконатися в цьому самі. Все в ваших руках: все, що потрібно, це бажання і килимок для занять.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що потрібно знати про ...
Наступна новина: Кістяний фарфор і його ...

КОМЕНТАРІ