Кістяний фарфор і його особливості

Кістяний фарфор і його особливості

16.10.16 20:24 0 1833

Кістяний фарфор є одним з матеріалів, який використовується для виготовлення різних видів посуду і виробів. Це досить міцний і твердий матеріал, що володіє пластичністю і зручністю при обробці. За своїми характеристиками він займає середнє значення між твердим і м'яким порцеляновим матеріалом, з якого виробляють високоякісні вироби. Сервізи з кістяного фарфору відрізняються незвичайною білизною, а також можуть бути з приємним кремовим відтінком і під прямим потоком світла трохи просвічуватися. До речі, придбати посуд з кістяного фарфору ви можете в інтернет-магазині rbuckingham.com.ua.

Виробництво кістяного фарфору

Процес виготовлення кістяного фарфору досить простий і не довгий. Основною складовою такого матеріалу є кістяна зола, що отримується з кісток великої рогатої худоби. З такої маси легко формуються вироби, які потім піддають випалу з використанням певних температур. Потім на вироби наносять різні малюнки, покривають шаром глазурі і знову відправляють в печі, де спікання роблять, застосовуючи температурний режим трохи нижче попереднього.

Вироби з кістяного фарфору

Кістяний фарфор використовується для виробництва різних виробів. Це безліч чайних і столових сервізів, різні статуетки і фігурки, декоративні вази та інші вироби. Всі вони мають гарний і привабливий вигляд і можуть досить довго служити, завдяки унікальним властивостям матеріалу.

Причому сервізи з кістяного фарфору можуть бути виконані з різним розписом і орнаментом, а тонкість і прозорість кожного виробу робить їх неймовірно приємними в застосуванні.

Догляд за виробами

Щоб сервізи з фарфору служили довго, за ними треба правильно доглядати. Для цього слід виконувати такі правила:

  • не ставити одне на інше блюдця, тарілки і чашки, якщо ж така необхідність існує треба кожен виріб обгорнути серветками;
  • розставляти посуд з кістяного фарфору необхідно на невеликій відстані один від одного так, щоб вироби не стикалися;
  • не можна мити такий посуд дуже гарячою водою і жорсткими мочалками;
  • вироби з кістяного фарфору погано переносять різкі зміни температур, тому перед заваркою кави або чаю посуд необхідно попередньо прогріти.

Висновки

Таким чином, кістяний фарфор є відмінним матеріалом для виготовлення красивих і унікальних виробів, які будуть гідно оцінені в кожному будинку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: 7 причин займатися йогою
Наступна новина: Сатиновое постельное белье: ...

КОМЕНТАРІ