Вступати в СРО енергоаудиторів чи ні?

Вступати в СРО енергоаудиторів чи ні?

17.10.16 09:27 0 2184

Щоб забезпечити високу енергетичну ефективність використання ресурсів, виявити можливості енергозбереження та відобразити ці дані в енергетичному паспорті, проводяться енергетичні обстеження - енергоаудит. Крім того, згідно із законодавством, на ряді об'єктів, що належать державі, юридичним і фізичним особам, слід раз в 5 років проводити обов'язкове енергетичне обстеження.

Всі компанії і підприємці, які здійснюють енергоаудит, повинні мати відповідне законодавству свідоцтво про допуск до робіт в даній сфері. Допомогу в отриманні даних допусків надає некомерційна саморегульована організація в сфері енергоаудиту.

Якщо ваша компанія бажає вступити в СРО енергоаудиторів, то вона може отримати свідоцтво, що діє протягом усього членства в даному об'єднанні. Дане свідоцтво СРО - це офіційний документ, який підтверджує ваше право працювати в області енергетичного обстеження. Припинення дії свідоцтва передбачено при виході або виключенні (на законних підставах) компанії або фізичної особи з учасників саморегулівної організації.
Переваги вступу в саморегульовану організацію енергоаудиторів:

  • ваша проектна, будівельна або сервісна компанія зможе самостійно виконувати енергетичні обстеження;
  • ви самостійно зможете оформляти енергетичний паспорт (енергопаспорт) на об'єкти без залучення інших компаній;
  • для вас відкриваються додаткові перспективи у збільшенні фінансових оборотів;
  • ви можете розширити сферу своєї діяльності.

Всі учасники саморегулівної організації періодично перевіряються експертно-аналітичною групою (в плановому і неплановом порядках) на предмет дотримання стандартів і правил у своїй діяльності.

Правомірна діяльність в області енергоаудиту в нашій країні можлива під контролем інституту саморегулювання. Тому фізичні особи, представники малого та середнього бізнесу, юридичні особи, пов'язані у своїй діяльності з проведенням робіт по оцінці енергетичної ефективності, зобов'язані вступити в СРО енергоаудиторів згідно ФЗ №269 від 26.10.2009г. Закон закріпив основи для членства в саморегулівної організації останніх.

Таке рішення дозволило:

  1. Знизити в цьому сегменті ринку послуг кількість компаній, які працюють недобросовісно, і створити додаткові умови для повноцінного розвитку відповідальних виконавців;
  2. Створити чітку систему вимог до кандидатів, які бажають вступити в СРО енергоаудиторів;
  3. Запропонувати юридичну допомогу та інформаційну підтримку членам некомерційного партнерства;
  4. Вивести на якісний рівень проведення енергетичного обстеження підприємств і організацій різних форм власності.

Приймаючи рішення вступити в СРО енергоаудиторів чи ні, Ви повинні враховувати, що це можливість:

  • Довести замовникам і партнером стійкість вашої позиції на ринку послуг і підтвердити відповідність вашої компанії єдиними вимогами;
  • Отримати поштовх для професійного розвитку співробітників, відвідуючи курси підвищення кваліфікації і освоюючи нові грані професії;
  • Швидко оформити дозвіл на виконання робіт з оцінки та підвищення енергоефективності та ін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Тротуарная плитка: ...

КОМЕНТАРІ