У закладах культури Луцька відзначили День захисника України

У закладах культури Луцька відзначили День захисника України

18.10.16 17:16 0 599
З нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва у бібліотечних закладах міста було проведено чимало цікавих заходів. Зокрема, у центральній міській бібліотеці для дорослих відбулися козацькі забави. Користувачі книгозбірні, учні 5-х класів загальноосвітнього закладу №17, продемонстрували свою винахідливість та спритність у різноманітних конкурсах і довели, що вони справжні козаки. Козачатам довелося пройти через дев'ять випробувань, а це саме стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. На закінчення заходу усі учасники дали клятву гідно виконувати заповіді козаків і бути вірними своїй Вітчизні.

У бібліотеці – філії №7 для дорослих КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» провели годину козацтва «Ми роду козацького діти», під час якої ознайомили користувачів бібліотеки, учнів загальноосвітнього закладу №20, з історією козацтва, провели цікаві народні ігри та конкурс малюнків «Україна в моєму серці». Відбувся у бібліотеці-філії №7 і урок патріотизму «Були ми там, куди нас кликав час», приурочений усім, хто захищає свободу і Незалежність нашої Батьківщини на Сході України. Гість заходу, Олександр Вронський – капелан батальйону «Січ», розповів присутнім про події, що відбуваються на Сході, оскільки був їх безпосереднім учасником.

Працівники бібліотеки - філії №4 для дорослих провели тематичну годину «Свята Покрова» на базі Територіального центру соціального обслуговування м. Луцька. Присутні ознайомились з історією свята, з традиціями краю, переглянули тематичний короткометражний фільм, слухали вірші, пісні. Відбулася і благодійна акція «Обирай книгу для душі.

Тематичні години, бібліотечні виставки, круглі столи, зустрічі з учасниками АТО під назвами «Ми роду козацького діти», «Вони боролись за щастя і свободу, служили українському народу», «Україна понад усе», «З Україною в серці», «Шана нескореним» відбулися у бібліотеках-філіях №3, №6, №9, №10, №11, у центральній міській бібліотеці для дітей.

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі демонтували ...

КОМЕНТАРІ