Як відзначили День захисника України на Житомирщині

Як відзначили День захисника України на Житомирщині

18.10.16 11:13 0 535
Цьогоріч Житомирщина із гаслом «Під захистом українських військових» активно відзначила День захисника України та День Українського козацтва.

Жителі та гості м. Житомира мали змогу побачити військову техніку на майдані Соборному, відвідати презентацію книги «Східний фронт» Ярослава Марищенка, фотовиставку «Погляд АТО» Леоніда Шрайбікуса та святковий концерт у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені І.Кочерги. Також всі бажаючи могли споглядати історично-культурне дійство «Покровське весілля на Замковій».

У районах та містах області під час проведення урочистостей представники влади та громадськості вшанували пам'ять загиблих учасників АТО та поклали квіти до всіх пам'ятників Героїв, які загинули.

Святкування Дня захисника України у м. Коростені ознаменувалося кількома подіями. 14 жовтня за участю керівництва області відкрито пам'ятник на честь українських захисників. Також до свята приурочено подарунок Коростенського заводу МДФ – новий фонтан, який стане улюбленим місцем сімейного відпочинку, дітей та молоді. А напередодні пройшла акція «Привітай Героя», під час якої волонтери Коростенського Центру соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи нагородили орденами та медалями військовослужбовців.

На Ємільчинщині одним із заходів до Дня захисника України стало проведення історико-краєзнавчої розвідки «Від козаків України до захисників Вітчизни» для учнів старших класів. Також було презентовано буклет «Героями не народжуються, героями стають» в пам'ять про захисників Ємільчинського району, які віддали життя за незалежність України в антитерористичній операції на Сході України.

У с. Кодня, що в Житомирському районі, 13 жовтня було вперше проведено обласний театралізований захід «Гайдамацька Покрова». У рамках святкування було проведено покладання квітів до гайдамацької могили та пам'ятника Тарасу Шевченку. Далі на учасників дійства чекала церемонія відкриття свята на головній алеї села, покладання квітів до меморіалу загиблим у роки війни землякам та власне урочиста частина.

Крім урочистих заходів у Новоград-Волинському районі для учнів шкіл проведено патріотичну годину «Українська армія – школа гарту і мужності». А керівники району провели теплу зустріч з родинами загиблих, обговорили проблемні питання, вислухали пропозиції та думки людей.

У Романівському районі в рамках відзначення Дня захисника України, відкрито меморіальну дошку учаснику антитерористичної операції Руслану Котвіцькому, який навчався у Карвинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, де й розміщено пам'ятний знак.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Відбудеться ...
Наступна новина: Під час офіційного візиту ...

КОМЕНТАРІ